Operasyondan Sonuç Alınamadı

 Terör örgütü PKK'nın, dün gece Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaçırdığı 3 askeri kurtarmak amacıyla başlatılan operasyondan sonuç alınamadı.Diyarbakır'ın Lice ilçesiyle Bingöl arasındaki karayolunu dün gece saat 20.00 sularında kesen teröristler, kimlik k

Operasyondan Sonuç Alınamadı

 

Terör örgütü PKK'nın, dün gece Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaçırdığı 3 askeri kurtarmak amacıyla başlatılan operasyondan sonuç alınamadı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesiyle Bingöl arasındaki karayolunu dün gece saat 20.00 sularında kesen teröristler, kimlik kontrolü yaptı. Abalı Jandarma Karakolu'nun yakınlarındaki Tuzla köyü mevkiinde meydana gelen olayda, bir yolcu otobüsünde seyahat eden 3 asker teröristler tarafından kaçırıldı. Teröristlerin otobüsten askerleri aldıktan sonra bölgeden uzaklaştıkları belirlendi. Olayın öğrenilmesi üzerine teröristlerin muhtemel kaçış güzergahlarına yönelik olarak takibat ve operasyon başlatıldı. Ancak herhangi bir sonuç alınamadı.

Terör örgütü, 9 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu Ziyaret köyü mevkiinde keserek, astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz'u kaçırmıştı. Uz daha sonra serbest bırakılmıştı. 2 Ağustos 2011 tarihinde Muş-Kulp karayolunu kesen bir grup terörist, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Er Aykut Çelik'i kaçırdı. Kaymakam ve güvenlik güçleri bir yıldan fazla süredir PKK'nın elinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler