Olimpiyat kafilesi Londra'da

 THY'den kiralanan özel uçakla Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde hareket eden Olimpiyat kafilesi ile giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hareketinden önce yanında bazı sporcularla basın toplantısı yaptı. Bakan Suat Kılıç, Türkiye'nin tarihinde i

Olimpiyat kafilesi Londra'da

 

THY'den kiralanan özel uçakla Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde hareket eden Olimpiyat kafilesi ile giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hareketinden önce yanında bazı sporcularla basın toplantısı yaptı. Bakan Suat Kılıç, Türkiye'nin tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık ve bu kadar çok kadın sporcu ile Olimpiyatla'ra katıldığımızı belirterek şunları söyledi: 

 

"Olimpiyat milli takım kafilemizde 114 olimpik sporcumuz yer alacak. 67 paralimpik sporcumuz antrenörleri ve heyetleri ile birlikte daha sonra Londra'ya gelecekler.

 

114 kişiden oluşan kafilemizde 66 bayan 48 erkek sporcumuz yer almaktadır. Bu yönü ile bakıldığında Türk sporuna kadın eli değmiştir diyebileceğimiz bir grafik önümüzde durmaktadır.Tarihimizde ilk defa bayan sporcularımızın sayısı, erkek sporcularımızı aşmış durumdadır. Bu durumun Londra'da madalya performansına da yansımasını ve aynı zamanda anne olarak topluma sporcular kazandıracak olan bayanlarımızın Türk spor tarihine Londra Olimpiyatlar'ındaki madalya sayıları ile geçmelerini yürekten diliyoruz. 

 

Londra'ya giden kafilelerimizde kadınlar voleybol ve basketbol takımlarımızın bulunuyor olması, yarım yüzyıllık hasretin ardından takım oyunlarında temsil edilme imkanını iki bayan takımımızla kazanmış olmamız Türk toplumu açısından gurur vesilesi olan bir durumdur. 114 sporcumuza 62 antrenör, 18 federasyon yöneticisi, 13 spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yöneticisi 22 sağlık personeli ve teknik ekip refakat ediyor. "

 

BAYRAK TAŞIYICI NESLİHAN DARNEL

 

Suat Kılıç, oyunların 27 Temmuz'da başlayacağını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Gerek takımlar halinde gerekse bireysel branşlarda bütün sporcularımız milletimizin manevi varlığını arkalarına alarak Türk Bayrağı'nı gururla dalgalandırmak ve istiklal marşımızı olabildiğince fazla okutmak üzere bütün imkanlarını seferber etmiş olacaklar.

 

Türk milleti, olimpiyat kafilemizi 'güle güle git, güle güle dön' sloganıyla Londra'ya uğurluyor. 

 

Türk Milli Olimpiyat Takımı'nın bayrak taşıyıcısı Voleybol Bayanlar Milli Takım  oyuncularından Neslihan Darnel olacak. Neslihan hanıma bayrak taşıma görevini verirken esasında pek çok sporcumuz arasında karar almakta zorlandık ama aynı zamanda da çok kolay bir karar aldık. Çünkü tarihinde ilk defa olimpiyat takımımızda bayan sporcularımızın sayısı erkek sporcularımızdan fazla. Ve yarım yüzyıllık aradan sonra önce voleybol basketbol takımlarımız olimpiyatlara katılma hakkını kazandılar. Pek çok ilki bir arada barındırıyor bu Olimpiyatlar bu yönüyle. Neslihan Darnel aynı zamanda bir anne ve topluma bir annelik vurgusunu da Neslihan Darnel ismi üzerinden vermeyi uygun gördüğümüzü ifade edebilirim. O bayrak başlangıçta Neslihan tarafından taşınacak ama ümit ediyorum sonra tüm branşlarda bayrağımız onlarca kez madalyalar nedeniyle tekrar tekrar taşınacak, göndere çekilecek. 

 

Atıcılık, yelken ve boks milli takımlarımız, bu üç branş kafilemizden önce Londra'ya gitti Kamp hazırlıklarını orada sürdürüyorlar. Atletimizde de tarih yazıyoruz 33 sporcumuzla bir önceki olimpiyatın iki katı sporcu sayısıyla Londra'ya gidiyoruz Badminton tarihte ilk kez, basketbol, bisiklet, jimnastik, halter, judo, masa tenisi, okçuluk, voleybol, yelken, yüzme takımlarımız bugün bizimle birlikte Londra'ya uçuyoruz. 

 

Yine tekwando ve güreş takımlarımız sonraki tarihlerde müsabaka tarihlerine göre Türkiye'den ayrılacak. Aileler bizi uğurlayacak medyamızı bizi uğurlayacak giderken yüzümüzde tebessümler güle güle gidiyoruz inşallah dönerken de bütün sporcularımızın bütün toplumun yüzünü güldürmesi sayesinde güle güle geriye dönme imkanı buluruz ve inşallah Türk Bayrağı, Londra da çok çok çok kez göndere çekilir İstiklal Marşı'mız sayamayacağımız kadar çok kez okutulur."

 

İMZA PANOSU

 

Londra'ya giden sporcular için hazırlanan panoyu imzalayan sporcular Türk Milleti'ni temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirttiler. Bazı sporcuları aileleri de uğurlamaya geldi. THY sporcuların valizlerine yapıştırmak için özel Olimpiyat logosu olan çıkartmalar bastırdı. Kafile giderken yanında bol bol olimpiyat logolu şapka, tişort, Gaziantep baklavası götürdü.

 

Dışişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Olimpiyat kafilesi Devlet Konukevi'nden uğurlandı. Kafileyi uğurlayan Vali Ahmet Aydın'ın talimatıyla uçak VİP önüne çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler