Oktar'ın evi diye başka evi bastılar

 İstanbul Organize Suçlar eski Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu’nun Ergenekon davasındaki tanıklığı 13 yıl önce yapılan bir operasyondaki ‘’Köpek cinayetini’’ de gündeme getirdi. Polis, Adnan Oktar’ın evi diye ANAP İl Başkanı Eymen Topbaş ve DYP milletveki

Oktar'ın evi diye başka evi bastılar

 

İstanbul Organize Suçlar eski Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu’nun Ergenekon davasındaki tanıklığı 13 yıl önce yapılan bir operasyondaki ‘’Köpek cinayetini’’ de gündeme getirdi. Polis, Adnan Oktar’ın evi diye ANAP İl Başkanı Eymen Topbaş ve DYP milletvekili Tevfik Ertüzün’ün evini basıp yatak odasında havlayan köpeği öldürdü.
 
Duruşmadaki ifadesinde, 1999 yılında Adnan Oktar ve adamlarına yönelik yapılan operasyonu anlatan İhtiyaroğlu "İstihbarat Şubesi, Adnan Oktar’ın evi diye bizi yanlış bir eve yönlendirdi. Adnan Oktar’ın evi diye yandaki binada oturan bir siyasetçinin evini tespit etmişler. Eve giren polisler operasyon sırasında parti yöneticisinin köpeğini vurdular" dedi.
 
TOPBAŞ VE ERTÜZÜN
Yanlışlıkla basılan evlerin ANAP İstanbul İl Başkanı Eymen Topbaş ve DYP Zonguldak milletvekili Tevfik Ertüzün’e ait olduğu belirlendi. O dönem ANAP milletvekili olan Ekrem Pakdemirli, konuyu Genel Başkan Mesut Yılmaz’a da şikayet etmişti.
 
Pakdemirli, Adnan Hoca baskını sırasında Çamlıca sırtlarındaki 80 eve girildiğini anımsatarak, ‘‘Baskın sırasında il başkanımız Eymen Topbaş ve kardeşi Mustafa Topbaş'ın villalarına da girildiğini öğrendik. Bu evlerde yaşayan insanların yatak odalarına kadar girilip, yerlere yatırılıp, üzerlerine postallarla basılmış. Hatta evdeki köpek havladı diye vurup öldürmüşler. Aynı eziyet eski milletvekili Tevfik Ertüzün'ün evinde de eşine yapılmış’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem