O zaman Suriye'ye gireriz!

Başbakan Erdoğan, onlarca kez reformların bir an önce hayata geçirilmesi için Esed'le defalarca görüştüğünü kaydetti.İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:Siz Nusayri'siniz eşiniz de sunni. Bu bir avantajdır ve bunu kullanmalısınız dedim. O da bu

O zaman Suriye'ye gireriz!

Başbakan Erdoğan, onlarca kez reformların bir an önce hayata geçirilmesi için Esed'le defalarca görüştüğünü kaydetti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Siz Nusayri'siniz eşiniz de sunni. Bu bir avantajdır ve bunu kullanmalısınız dedim. O da bu konuya katıldığını belirtiyordu.

Esed artık bu işin hakimiyetini kaybetmiş durumda. Muhalif güçler duruma hakim. Malum medya Türkiye'de Esed'in orada Kürtlere terk ettiği alanda Kürt devleti kurulduğunu iddia etmeye başladılar. Bizim PKK terör örgütüyle PYD'nin ilişkisine bizim sıcak bakmamız mümkün değil. PKK terör örgütü ile PYD'nin bir yapılanmasıdır ki bu bizim hassas dengemizdir.

Suriye Kürt Konseyi oluşturarak bir yeni adım atıldı.. Suriye'de bir bölünme olursa orada bir mezhepler çatışmasına dönüşür. Bu etnik çatışmadan farklı bir şekilde gelişir ve gelecekte daha zor bir durumun oluşmasına neden olur. Kuzey'de oluşabilecek bir yapılanma bizim için terör anlamına gelir. Biz buna müsade etmeyiz.

DAVUTOĞLU KUZEY IRAK'A GİDECEK

Türkiye'nin kendi bünyesinde sorun oluşturacak bir terör olayı oluyorsa buna müdahale etmekte en doğal hakkımızdır. Şuanda attığımız ve atmakta olduğumuz adımlar buna yönelikti. Dışişleri Bakanımızı önümüzdeki hafta Kuzey Irak'a göndereceğim. Kürt varlığı yok edilsin, kürt varlığına müdahale edemiyoruz gibi bir endişemiz yok.

SALDIRI OLURSA SURİYE'YE GİRERİZ

Bizim bütün arzumuz ordaki sorunun bir an evvel bitmesi yönünde. Şuanda orada televizyonlardan izliyoruz. Çok kötü durumda. Muhalif güçler final adımlarını atıyorlar. Esed yönetimi merkeze sıkışmış durumda. Diğer yerlerde muhalif güçlerin egemenliği sözkonusu. Bazı yerler terör örgütüne teslim edilmiş.

Terör örgütünün konuşlandığı yerlerden herhangi bir saldırı olursa hemen harekete geçeriz. Bu en doğal, en tabii hakkımızdır.

Esed rejimi tamamıyla Kuzeyi onlara terk ederek çekilme yoluna gitti. Buralarda PKK yapılanmasına asla müsade etmeyiz. Bu noktada gereken her şeyi yaparız. Türkiye terör örgütü konusundaki hassasiyeti bellidir. Qamişlo'daki yapılanma Türkiye'yi rahatsız eder.

Esed ile dostluk süreci bitti. İran bile umudunu kesti. Ruslar da farklı mesajlar vermiyorlar. Bugün kimyasal silahlarla ilgili açıklama yaptılar ve asla tasvip etmeyiz dediler.

ESED NUSAYRİ DİYE Mİ KARŞISINIZ?

Biz mezhep öncelikli bir dünyayı değil, insan öncelikli bir dünyayı tercih etmişiz. Bizim dinimiz insana zulmü asla kabul etmez. Onlar bizim kardeşlerimiz.

ÜNİVERSİTE HARÇLARI KALKACAK MI

Bu konuyla ilgili haberler gazetede yazılınca bazı köşe yazıları 'En sonunda öğrencilerin haklılığı ortaya çıktı' ifadelerini kullandılar. Ne yazık ki bu ülkede kimin ne dediğine çok dikkat ediliyor. Biz bu konuyu gündeme aldığımızda 1.7 katrilyon gibi bir tablo çıkıyor. Zaten devletten bu para çıkıyor öğrenim harç kredileriyle.. Ve şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyoruz. Nihai çalışmalar yapılıyor. Burs ve kredi aynı şekilde devam edecek. Harcı da inşallah almayacağız. Bunun gündemden de düşüreceğiz. Onlar yine bir başka pankartı pankartı açacaklar ve yumurtaları atacaktır.

TUTUKLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE GAZETECİLER

Adam öldüren öğrenci olur mu olur? Ben aylarca okuluma gidemedim. Okuldaki karşı iki tane gurup bakıyorsunuz silahlarla satırlarla tehdit ediyorlar. Ya bizim yanımızda olacaksın ya da yok edileceksin. Ben de bir siyasi partinin gençlik kolları başkanıyım. Gitmiyorduk imtihan döneminde gidiyorduk. Bir üniversitemizde biz bilim kurulunu topluyoruz. Bu toplantıya taşlarla yumurtalarla gelip bağırıp çaığırıyorlar. Bunlara eyvallah mı diyeceksiniz? Burada bakanlar var rektörler var. Burada yapılan toplantılar ülkenin geleceği için. Taşlarla yumurtalarla taruzda bulunuyorsunuz. Ve bunların adı öğrenci. İçlerinde ajan provakatörler var.

İçerdeki öğrencilerin dosyasında ne var ben bilemiyorum. Bunların bir çoğunun dosyası açıldığında bir çok şey çıkıyor. Sadece harç pankartı açtıkları için içeride olduklarına inanmıyorum. Benim de önüme gelen şeyleri görünce hayretlere düşüyorum. Bakıyorsunuz bir kurumda memur. Farklı bağlantıları ilişkileri var. Şu anda gazeteciler var hapiste diyorsunuz. Bunların bazı terör örgütleriyle bağlantıları var. Ortada bir terör örgütü var ve siz bu terör örgütünün eylemlerinde şöyle böyle yer almışsınız. Bu insanlar içeri girmeyecek mi?

Yine birilerinin çok savunduğu gazeteciler var ki bunların hükümeti devirmek gibi planların içinde olduğu ortada.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem