O şemsiyelerin sırrı

Yüksekova'da şehit olan Regaip Şahin'in naaşının, dondurma ve içecek firmasının şemsiyelerinin altına konmasına, şehit babası tepki göstermişti. Olayla ilgili yetkilier konuştu.Hakkari Yüksekova'daki helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Rega

O şemsiyelerin sırrı

Yüksekova'da şehit olan Regaip Şahin'in naaşının, dondurma ve içecek firmasının şemsiyelerinin altına konmasına, şehit babası tepki göstermişti. Olayla ilgili yetkilier konuştu.

Hakkari Yüksekova'daki helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesinde yaşananlara, şehit babası tepki göstermişti.

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'ndeki cenaze töreninde naaşın bir dondurma ve içecek firmasının şemsiyelerinin altına konulması üzerine şehit babası, "Garibanız diye kimse gelmedi. Şemsiye olarak bunu mu getirdiler? Bize verilen değer bu mu?" diye sitemde bulunmuştu.

Olayın nereden kaynaklandığı sorusuna yanıt, Akşam gazetesinin haberinde arandı. "Yetkililer topu birbirlerine attı" denilen haberde, sorumluluğun kendilerinde olduğu söylenen 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın ise sessiz kalmayı tercih ettiği kaydedildi. 

Sakarya Valisi Mustafa Büyük:

Üzücü bir durum. Askeri bir tören. Cenazenin erken gelişi, havanın, ortamın sıcak oluşuna karşı öyle bir hazırlık yapılmalıydı. Ama olmamış. İstenmeyen bir şey yaşanmış. Polisle ilgili olduğu zaman biz düzenliyoruz fakat bu askeri tören. Biz düzenlemedik. Başından itibaren şehidin ailesi ile görüştük. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya da devam edeceğiz. Cenaze camiye 2 saat erken gelmiş. Orada vatandaşların bulduğu pratik bir çözüm.

Şehidin babası Hayrettin Şahin:

O anda olmuş bir hata, düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağolsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla ağzımdan çıkmıştı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı:

Töreni biz düzenlemedik. Tugay Komutanlığı düzenliyor. Şemsiyeyi oradaki konu komşu da koymuş olabilir.

Sedirvan İlçesi'nden geçici sorumlu Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal:

Şehit cenazeleriyle kaymakamlık değil Valiliğin şehit ve gazi işlemleri şube müdürlüğü ilgileniyor.

Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü:

Süreç TSK tarafından yürütülüyor. Valilik taziye çadırı kurdu. Şube Müdürlüğü sadece şehidin yakınlarının işe giriş işlemleri, mali hakları hakkında çalışma yapıyor. Burada bir art niyet yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem