O polisin akli dengesi bozukmuş

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliğinde görev yaparken, eşi Yasemin Akpan ile Emniyet Amiri Ali Sapan'ı öldüren, kayınvalidesini de yaralayan polis memuru Veli Akpan'ın “akli dengesinin ye

O polisin akli dengesi bozukmuş

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliğinde görev yaparken, eşi Yasemin Akpan ile Emniyet Amiri Ali Sapan'ı öldüren, kayınvalidesini de yaralayan polis memuru Veli Akpan'ın “akli dengesinin yerinde olmadığı”nı bildirdi.

 

 

 

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Akpan ve avukatı, müştekiler ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

 

Mahkeme Başkanı, sanık Veli Akpan'ın “akıl sağlığının belirlenmesi” için Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden istenen raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, raporda “Akpan'ın akli dengesinin yerinde olmaması nedeniyle, akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirinin uygulanmasının uygun olacağı” yönünde görüş bildirildiğini söyledi.

 

Sanık Avukatı Hüseyin Avni Tataroğlu, hastaneden gelen rapor doğrultusunda müvekkilinin tam teşekküllü bir hastaneye yatırılmasını talep etti.

 

Veli Akpan da “avukatına katıldığını” söyledi.

 

Olayda ağır yaralanan Yasemin Akpan'ın annesi Hacer Ağladım ve diğer müştekiler de hastanenin raporuna itiraz ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın akıl durumunun belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan tekrar rapor alınmasını, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bir kez daha rapor alınmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İddianamede Akpan'ın, “Ali Sapan'ı tasarlayarak, kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına; “eşi Yasemin Akpan'ı haksız tahrik altında öldürmekten” de 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

 

Akpan'ın, “kayınvalidesi Hacer Ağladım'ı haksız tahrik altında öldürmeye teşebbüsten” de ayrıca cezalandırılması talep edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler