O Film Taksim'de Protesto Edildi

 Taksim'de toplanan Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, bir bölümü bir sosyal paylaşım sitesine yüklenen "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmi protesto etti. Haremlik selamlık uygulaması yapılan ve aralarında kadın ve

O Film Taksim'de Protesto Edildi

 

Taksim'de toplanan Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, bir bölümü bir sosyal paylaşım sitesine yüklenen "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmi protesto etti. Haremlik selamlık uygulaması yapılan ve aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu grup, basın açıklamasının ardından ABD ve İsrail bayrağını yakarak tekmelediler.
 
Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, Taksim Meydanı'nda saat 15.00 sıralarında bir araya geldi. Haremlik selamlık uygulaması yapılan ve aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu gruptakiler, Arapça yazılı bandana ve çeşitli renklerde flamalar taşıdı. Sık sık tekbir getiren grup, "Canımız kanımız feda olsun Muhammed","Muhammede can feda kahrolsun Amerika","Peygambere uzanan eller kırılsın","Anam babam sana feda olsun ya Resulallah" şeklinde sloganlar attı. Grup ayrıca, "Peygambere uzanan eller kırılsın","Katil Amerika Ortadoğu'dan defol","Nebilerin izinde peygamberin yolundayız","Efendimize hakaret cezasız kalmayacaktır","Kahrolsun İsrail" yazılı çeşitli pankart ve dövizler taşıdı. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde çeşitli konuşmacıların ardından basın açıklaması yapıldı.
 
PEYGAMBERİMİZE YAPILAN İLK SALDIRI DEĞİLDİR
 
Grup adına basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu Cüneyt Kurtaran yaptı. İslam düşmanlığının sarhoşluğu ile hazırlanan filmin apaçık bir fitne olduğunu belirten Kurtaran, "Fitnenin aktörleri ve finans kaynakları İsrail'e hizmet edenlerdir. Bu İslam'a ve peygamberimize yapılan ilk saldırı değildir. Daha önce kutsal yerlerimize defalarca çok çirkin saldırılar yapıldı. Salman Rüştü'nün yazdığı kitap, Danimarka'da basına verilen karikatür, Hollanda'da yapılan film, ABD'de bir papaz öncülüğünde Kuran yakma girişimi,Irak ve Afganistan'daki ABD askerlerinin Kuran'a yaptığı çirkin saldırılardan sonra Hz.muhammed'e ve onun şahsında İslam'ave İslam ümmetine yapılan çirkin saldırıların son halkası olan ve bir müddettir gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden malum film. Fitne ve provokasyon içeren söz konusu filmi ve bunu hazırlayanları her türlü teşvik ve destekte bulunanları lanetliyoruz. Uluslar arası sahada ilahi din ve kutsal saldırıların yapılmasını suç sayan yasal düzenlemelerin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi..
 
Grup, yapılan duanın ardından ABD ve İsrail bayraklarını yakarak tekmeledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem