NASA: Dünya giderek ısınıyor

 Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'ya bağlı New York'taki Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü, 1880'den günümüze dünyanın sıcaklığının nasıl değiştiğini gösteren bir video yayınladı. Videoda haritayla dünyanın ortalama sıcaklığının değişimi renklerle

NASA: Dünya giderek ısınıyor

 

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'ya bağlı New York'taki Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü, 1880'den günümüze dünyanın sıcaklığının nasıl değiştiğini gösteren bir video yayınladı. Videoda haritayla dünyanın ortalama sıcaklığının değişimi renklerle gösteriliyor.
 
Endüstrinin gelişimi, araçların artışı, sera gazı emisyonu artışıyla sıcaklık yükseldi, 1970'lerde zirveye çıktı. 2011'deki ortalama sıcaklık 20. yüzyıla göre 0.92 daha sıcak.
 
James Hansen isimli uzman, "La Nina akıntısının güçlü etkilerine rağmen, 2011 kayıtlara geçen 10 en sıcak yıldan biri" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem