Müslüman katliamı protesto edildi

Myanmar’ın Arakan Bölgesi’nde yaşayan Müslümanlar’ın Budistler tarafından katledilmesi, Fatih Camii’nden sabah namazı sonrası vatandaşlar tarafından protesto edildi.Sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya geldiklerini belirten yaklaşık 500 kişi, Arak

Müslüman katliamı protesto edildi

Myanmar’ın Arakan Bölgesi’nde yaşayan Müslümanlar’ın Budistler tarafından katledilmesi, Fatih Camii’nden sabah namazı sonrası vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya geldiklerini belirten yaklaşık 500 kişi, Arakan, Suriye ve Filistin’de öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Tekbir getirip, dualar eden grup ‘Direne direne kazanacağız”, “Arakan halkı yalnız değildir”, “Kahrolsun zalimler”, “Esad Suriye’den defol” şeklinde slogan attı.

Yapılan basın açıklamasında “Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde ne yazık ki dünyanın dört bir yanından mazlumların çığlıkları yükseliyor. Bu çığlıkların en yüksek dereceye ulaştığı yerlerden biri de Myanmar’ın Batısı’ndaki Arakan Bölgesi’dir. Yıllardır Arakan’ı işgal altında tutan Myanmar Devleti tarafından desteklenen fanatik Budist çetelerin Müslümanlara yönelik başlattığı saldırılar bir soykırıma dönüşmüştür.

Son 2 ayda yaşanan olaylarda şu ana kadar 1000’e yakın Müslüman hayatını kaybederken, 10 binlerce Müslüman da evlerini, topraklarını kaybetmek zorunda kalmıştır. İnsanlığa karşı bölgede büyük suç işlenmiştir” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. Öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazının dün sabah İstanbul Fatih Camii’nin yanı sıra Ankara Hacı Bayram Veli Camii, Bursa Ulu Camii, Eskişehir Reşadiye Camii, Erzurum Ulu Camii, Kayseri Cami-i Kebir, Konya Kapı Camii, Trabzon İskenderpaşa Camii, Isparta Mimar Sinan Camii, Malatya Yeni Camii ve Samsun Büyük Camii’nde kılındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem