Müşavirlik yasasını bekliyorlar

Emlakçılık sektöründeki sorunların çözümü için  Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan Emlak Müşavirlik Yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan T

Müşavirlik yasasını bekliyorlar

Emlakçılık sektöründeki sorunların çözümü için  Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan Emlak Müşavirlik Yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini belirtti. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı açıklamada emlak aracılık hizmetlerini artık lisanslı kişilerin yapabileceği ile ilgili yönetmelik taslağını desteklediklerini söyledi. Fakat emlakçılık sektöründeki sorunların çözümü için Emlak Müşavirlik Yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini kaydeden Taflan “Yasa çıktığı taktirde yönetmelik taslağına genelgelere, tebliğlere pek ihtiyaç duyulmayacaktır. Geçici çözümler değil kalıcı çözümler istiyoruz. Her sektörde istihdamın sağlanmasından yana olduğumuz gibi bu sektörde de istihdamın sağlanmasından yanayız. Türkiye geneline baktığımızda her ne kadar yönetmelik çıksa da genelgeler tebliğler yayınlansa da maalesef istenilen verimi alamıyoruz. Bazı kapıcılar, muhtarlar, farklı meslek gruplarındaki kişiler yetkileri olmamalarına rağmen aracılık hizmeti veriyorlar. 2013’de çıkması düşünülen bu yönetmelik bir şekilde bu tür kişilerin önünü kesmiş olacak” dedi.
“Yıllarca mücadelesini verdiğimiz Emlak Müşavirlik Yasası’nın istenildiği taktirde her türlü kanunun bir günde çıkartıldığı Türkiye’de yıllarca uğraşılmasına rağmen neden Emlak Müşavirlik Yasası çıkmıyor?” diyen Taflan “Türkiye genelinde bazıları imtihan sonucu lisanslı aracılık hizmeti verme hakkını elde edecek, bunun sonucunda daha verimli daha sağlıklı işler yapılacaktır. Peki, yıllarca emlakçılık yapmış vergisini ödemiş, istihdam sağlamış, bütün mükellefiyetlerini yerine getirmiş, ömrünü bu mesleğe adamış emlakçı esnaflarının durumu ne olacak ? Emlakçılıkla ilgili kanun ne zaman çıkacak,nasıl daha verimli çalışabilecekler? Türkiye genelinde her meslek dalında olduğu gibi mesleğimizin yasallaşması ve çürük elmaların ayıklanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ayhan Taflan, emlakçılık sektörünün çok büyük sorumluluk isteyen bir iş kolu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Onun içindir ki,herkesin bu sorumluluğu taşıması ve yerine getirmesi gerekmektedir. Biz Meslek Odası olarak sürekli kayıt dışı çalışanlarla mücadele veriyoruz ve vereceğiz de. İlgili kurumların denetimlerini sıklaştırmalarını yaptırım uygulamalarını, gerekirse kapatmaya kadar gitmelerini istiyoruz. Emlakçı tabelalarını asmalarına rağmen kayıt dışı çalışanlar bulunmaktadır. Ama şunu bilmelerini istiyoruz ki bu tür iş yerlerine asla müsaade etmeyeceğiz. Ne yazık ki kanunu olmayan mesleği icra etmekteyiz. En alt tabakadan en üst tabakaya kadar nerdeyse herkes emlakçı, aklınıza gelebilecek her meslekten bir kişi bu sektörden kendine yer edinmeye çalışıyor. Dışarıdan göründüğü gibi olmadığı için mevzuatlarda uzmanlık, bilgi ve deneyim isteyen bir iştir. Yaşanan bu boşluğun önüne geçilebilmesi için yasal çerçeveye bağlanıp Emlak Müşavirlik Yasası’nın bir an önce çıkmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler