Muhalefete meydan okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına, hayatını kaybeden sanatçı Müzeyyen Senar’a bir kere daha Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Çözüm sürecinde kararlı olduklarını anlatan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Başb

Muhalefete meydan okudu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına, hayatını kaybeden sanatçı Müzeyyen Senar’a bir kere daha Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Çözüm sürecinde kararlı olduklarını anlatan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlayan süreç Sayın Cumhurbaşkanımız ne ifade etmişse, bugün aynısı geçerlidir geçerli olmaya devam edecektir. Çok çetin bir 10 yıl oldu çözüm süreci bağlamında. Her yöntemle başarıya ulaştırmaya çalıştık. İçeride ve dışarıda bu süreci baltalamaya çalışanlar da çözüm sürecini durdurmak, mümkünse engellemeye çalıştılar. Şu veya bu yönde ulusalcılar içeride karşılıklı ve etnik mezhebi çatışmayı körüklediler. Biz ise inadına çözüm, barış demokrasi dedik, demeye devam edeceğiz. 6-7 Ekim provokasyonlarından sonra tekrar çözüm sürecini masaya yatırdık. Tekrar sabırla, kamu düzeninden hiçbir fedakarlık etmeden çözüm sürecini ileri aşamalara getirme yönünde büyük çabalar sarfettik. Bugün öğleden sonra tekrar hükümeti kurar kurmaz oluşturduğumuz Haziran ayında çıkan çözüm süreci yasa çerçevesinde oluşturduğumuz mekanizmasını toplayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde çözüm sürecinde çok daha ileri adımların güzel gelişmelerin olduğuna hepiniz şahitlik edeceksiniz" şeklinde konuştu.
 
SİYASİ PROVOKASYON YAPANLARA ÇAĞRI
 
Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Biz Diyarbakır’da, İzmir’de, Konya’da, Edirne’de aynı dili konuşuyoruz. Birlik siyasetinin matematiksel göstergesi değil, istatistiksel göstergesi de partilerin Türkiye’deki mevcudiyetinde görülüyor. AK Parti 81 vilayetin 78’inde milletvekili sahibidir. CHP’nin 33 ilde, MHP’nin 47 ilde milletvekili bulunuyor. CHP 16, MHP 23 ilde barajı aşamıyor. MHP’nin, CHP’nin GÜneydoğu’daki oy ortalamaları yüzde 5’i geçemiyor. Dolayısıyla onlar birliğin değil parçalanmış siyasetin aktörleri. Şu veya buralarda varlar ama Türkiye’nin her yerinde olan vatandaşıyla kucaklaşabilen, aynı coşkuyla kararlıkla kongreler yapan parti AK Parti’dir. Yegane parti de AK Parti olacaktır. Türkiye’nin her yerinde gençler ’Kürt, Türk kardeştir, ayrım yapan kalleştir haykırıyorsa bunu sağlayan AK Parti’dir. Anadolu’daki her köşesindeki bu güzel şiar Meclisimize de yansımış oluyor. Bir kez daha söylüyorum, ’Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’. Biz, milleti parçalanamaz bütün olarak, tarağın dişleriyle eşit, birbiriyle kardeş toplululuk olarak görüyoruz. Sünni, Alevi üzerinden ayrımlar üzerinden tahrik yapanlar, siyasi provokasyonlar yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum. Milleti bölen yaklaşımlarla siyaset yapılamaz. Bütün vatandaşlarımızla, Alevi vatandaşlarımızla çalıştaylarda birlikte olduk. Alevi araştırma merkezleri kuruldu birçok konuda çok sağlam adımlar atıldı. Biz kimsenin inancı, etnik yapısı dolayısıyla ayrıştırılmadığı yepyeni Türkiye’ye doğru yürüyoruz. Bu, yeni Türkiye kardeşliğin eşitliğin yeni Türkiyesidir."
 
MUHALEFETE MEYDAN OKUDU
 
"İç güvenlik paketinin ertelenmesi, vazgeçtiğimiz anlamına gelmesin, paket uygulamaya geçirilecektir" diyen Başbakan, "Buradan CHP, MHP ve HDP’ye meydan okuyorum: İç güvenlik paketinde tek bir madde gösterin ki AB standartlarında olmasın. Ama bunların meseleleri bu değil. Sandıktan umutları olmadıkları için iktidara gelmenin tek yolu: kriz ve kaostur" ifadelerini kullandı.
 
YARGIDA REFORM SİNYALİ
 
Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın yeni başkanlarını kutlayan Davutoğlu, ‘yargıda reform’ sinyalini de verdi. Ahmet Davutoğlu, "Hükümet olarak yargının her zaman gerçek tarafsızlığını dengeli ahenk içinde çalışmayı benimsediğimizi belirtmek istiyorum. Her iki başkanla yaptığım görüşmede de, tekrar bir araya gelmeyi, eğer reform ihtiyacı varsa bunu yapmayı, sonrasında daha yargının itibarını güçlendirme adımlarını görüşmeyi düşünüyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
TOPLANTIDA BİR İLK
 
Grup toplantısında Davutoğlu’nun konuşması ilk defa işitme engelliler için işaret diliyle çevrildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem