Müdürün ısrarı bombacıyı ele verdi

Şanlıurfa'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri yaralı biri ölü ele geçirilen İzmir'in Foça ilçesinde geçen 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren bombacılarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı  Şanlıurfa'da ele

Müdürün ısrarı bombacıyı ele verdi

Şanlıurfa'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri yaralı biri ölü ele geçirilen İzmir'in Foça ilçesinde geçen 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren bombacılarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı

 

 Şanlıurfa'da ele geçirilen iki bombacının ilk etapta bilgisayar ortamına (Afis) atılan parmak izlerinin Foça'da bulunan izlerle uyuşmadığı öğrenildi.

Ancak İzmir İstihbarat Şube Müdürü'nün ısrarıyla iki bombacının İzmir'e gönderilen parmak izlerinin birebir karşılaştırmasına bakıldığında Foça'dan elde edilen parmak izleriyle birebir uyuştuğunun ortaya çıktığı öğrenildi.

Parmak izlerinin uyuşmasından sonra İzmir'den giden özel ekibin yaralı olarak ele geçirilen Yunuş Çetin'i sorguyu aldığı belirtildi. Çetin'in sorgusunda patlamayla ilgili tüm ayrıntıları anlattığı öğrenildi.

 

BOMBAYI AHIRDA SAKLAMIŞLAR

Şanlıurfa'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri yaralı biri ölü ele geçirilen İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren bombacılar ile ilgili soruşturma tüm hızıyla sürüyor. 2 PKK'lı bombacıya yardım yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kardeş, 5 kişinin sorguları sürerken patlayıcıları 3 kardeşin kendilerine ait İzmir Bayındır'daki çiftlikte ahırda sakladıkları ileri sürüldü.

 

SABOTAJ GRUBUNDA YER ALIYORLAR

Ayrıca, iki bombacının, Fehman Hüseyin tarafından oluşturulan PKK'nın kampında özel bombacı birliğinde yetiştiği, Ankara Kumrular, Gaziantep, İzmir'de eylem hazırlığındayken yakalanan Uğur Çiçek isimli bombacı ile aynı birlikte görev yaptıkları da kaydedildi. Bombacıların, ülkede kaos ortamı yaratmak için görevlendirildikleri, Fehman Hüseyin'in telsiz talimatları doğrultusunda, örgütün bombalı eylemler sorumlusu "Dr. Aydın" kod adlı terörist Hacı Türmak'ın başını çektiği sabotaj grubunun organizasyonuyla hedef seçtikleri de iddia edildi.

 

YENİ HEDEFLERİNE Mİ GİDİYORLARDI

Öte yandan, biri ölü ele geçirilen diğeri de yaralı yakalanan teröristlerin el bombası ve tabanca taşıması "Yeni bir eylem mi düzenleyeceklerdi" sorusunu akıllara getirdi. İki bombacının tabanca ve el bombasıyla güvenlik güçlerine yönelik bir eylem daha gerçekleştirip daha sonra Ceylanpınar üzerinden Suriye'yle geçmeyi planladıkları da ileri sürüldü.

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem