MHP'den Başbuğ yorumu

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Tercihini bu davalarda Genelkurmay Başkanı lehine kullanmadı. İktidar MİT ile ilgili hadisede kanun

MHP'den Başbuğ yorumu

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Tercihini bu davalarda Genelkurmay Başkanı lehine kullanmadı. İktidar MİT ile ilgili hadisede kanun çıkarmıştır. Sonu hükümete de uzanacak bir hadiseyi engellemiştir ama bu olayda sadece Sayın Başbakan iyi niyetini bildirmektedir” dedi.

 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AKP’nin Türkiye’nin terör problemini çözemeyeceğini iddia etti.

 

Bir gazetecinin “BDP’nin Şemdinli’de yaşananlara ilişkin Meclis’in olağanüstü toplanmasına ilişkin bir çağrısı var, ne diyorsunuz?” sorusuna Ayhan, “Güneydoğu’da meydana gelen olaylar Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne yönelik olaylardır. Dolayısıyla Türk milletinin ve bütün siyasi partilerin Türk milletinin birliğine ve bütünlüğüne yönelen olaylara karşı hep birlikte hareket etmesi gerekir” yanıtını verdi.

 

“Başbakan’ın bir programda İlker Başbuğ ile ilgili açıklamaları vardı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Ayhan:

“Sayın Başbakan kimi isterse tutuklu yargılatma kimi isterse tutuklu yargılatmama gibi elinde TBMM’den kanun çıkaracak bir mekanizma olduğunu zaten daha önce MİT Müsteşarının yargılanması hususundaki konularda tercihini kullandı.

 

Tercihini bu davalarda Genelkurmay Başkanı lehine kullanmadı. Bu da hadiseyi arzu etmekle ve icraat arasındaki farkı net bir şekilde ortaya koymaktadır. Orada tercihini Sayın Başbakan net olarak ortaya koyuyor. İktidar MİT ile ilgili hadisede kanun çıkarmıştır. Sonu hükümete de uzanacak bir hadiseyi engellemiştir ama bu olayda sadece Sayın Başbakan iyi niyetini bildirmektedir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler