Meteoroloji uzmanı uyardı! "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda"

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki hafta için "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir" dedi.

Meteoroloji uzmanı uyardı! "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda"

Meteoroloji uzmanı ve hava durumu tahminleriyle bilinen Kerem Ökten, 13 Ocak tarihinde Türkiye'yi bekleyen olası tehlikelere dikkat çekerek "Türkiye'nin önemli bir hava durumu riskiyle karşı karşıya" dedi.

Öktem, sosyal medya üzerinden paylaştığı uyarıda, "Tarih tekerrür eder mi? Kutup'un kapıları açılıyor. 13 Ocak 1963'ten sonra 13 Ocak 2024. Tam 61 yıl sonra aynı gün. Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün" ifadeleriyle dikkat çekti.

gda03plwyaenf-f.png

KARADENİZ'E DE UYARI

Öktem, önümüzdeki haftaya ilişkin Karadeniz Bölgesi için önemli bir meteorolojik uyarıda bulundu. Öktem, özellikle Karadeniz'in tamamının ve kıyılarının, yoğun kar yağışlarına maruz kalabileceği belirtti ve şu ifadelere yer verdi;

"Karadeniz bölgesinin tamamı, Özellikle de kıyıları, önümüzdeki hafta çok yoğun kar yağışları alabilir. Kar takibini beraber yapacağız..."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem