’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

Gazze'ye yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yapılan saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma sırasında adliye önünde açıklama yapan

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

Gazze'ye yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yapılan saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma sırasında adliye önünde açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, mahkeme tarafından sanıklar hakkında çıkarılan kırmızı bültenin İnterpol'e gönderilmesini istediklerini söyledi.

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında olduğu 4 sanığın yargılandığı davanın 10'uncu duruşmasının İstanbul 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam ediliyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, duruşma sırasında adliye önündeki alanda İHH üyeleri ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile birlikte basın açıklaması yaptı. Yıldırım, dünyanın çeşitli yerlerinde İsrail'e karşı açılan davalarda gelişmeler yaşandığını hatırlatarak, bu gelişmeleri Türkiye'deki davada da görmek istediklerini söyledi. Yıldırım, "Mavi Marmara ile ilgili 5 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde takip ettiğimiz dava süreçleri vardı. Türkiye'de de çok önemli süreç elde ettik. Cesur yargıç, savcılar vasıtasıyla bu dosya açıldı ve tutuklama kararı verildi. Ancak bir takım bürokratlar hukuka aykırı şekilde yakalama kararını Interpol'e göndermiyorlar. Eğer bu yakalama kararı Interpol'e gönderilmiş olsa bugün bu katiller dünyanın hiçbir yerine çıkamayacak. Belki de bu kadar katliam yapamayacaklar. Çünkü biz bunlara hem tazminat hem de ceza davaları açıyoruz. Interpol kararının mutlaka verilmesi lazım. Davadan bugün bunu bekliyoruz" dedi.

"AMERİKAN TARİHİNDE İSRAİL ÜST YETKİLİLERİNE AÇILAN İLK DAVA "

İsrail güçleri tarafından düzenlenen Gazze filosu saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise, İsrail'e karşı California'da dava açtıklarını belirtti. Doğan, "Daha önce tüm hukuki yolların kapandığı söylenmişken, diğer tebligat yaparak bir dava açacağımız anlaşıldı. Tebligatı yaparak davayı açtık. Amerikan tarihinde belki de İsrail üst yetkililerine karşı açılan, bu şekilde açılan ilk defa tarihi bir dava açılmış oldu" ifadelerini kullandı.

"GÜNEY AFRİKA'DA İSRAİLLİ GENERALLERE CEZA VERİLDİ"

Güney Afrika'daki davaları takip eden avukat Attorney Ziyaad Patel ise, "Bu İsrailli generaller Gazze'de işlemiş olduğu suçlardan dolayı Güney Afrika'da açılan mahkemede hapis cezasına çarptırıldılar. Bunlar yakalanıp tutuklanacak. Bu anlamda Günay Afrika'da verilen cezayla birlikte İstanbul'da verilecek cezanın önemi ortaya çıkıyor" diye konuştu.

DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Açıklama sırasında alanda toplanan vatandaşların ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile pankartlar taşıdıkları görüldü. Adliye önündeki alanda toplanan grup tekbir getirip, "Mavi Marmara onurumuzdur" şeklinde slogan attılar. Açıklamanın ardından Bülent Yıldırım ve avukatlar ile davanın mağdurları duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.

Duruşma mağdurların ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

’Mavi Marmara’ davası: ’’İnterpol’e gönderilmesini istiyoruz’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler