Maliye Bakanlığı frene basıyor

Yılın ilk beş aylık döneminde bütçe açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85,4 artarken, Maliye Bakanlığı da harcamalarda frene basıyor.Türk Telekom ve TTNET ile yapılan anlaşma kapsamında sabit telefon ve internet ücret ödemelerinde elektronik fatur

Maliye Bakanlığı frene basıyor

Yılın ilk beş aylık döneminde bütçe açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85,4 artarken, Maliye Bakanlığı da harcamalarda frene basıyor.

Türk Telekom ve TTNET ile yapılan anlaşma kapsamında sabit telefon ve internet ücret ödemelerinde elektronik fatura kullanılacak. Bir süredir pilot olarak yapılan uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından bütün illere gönderilen 'e-fatura' başlıklı yazıda, kâğıt fatura gönderilmemesi talimatı verildi. Yazıda, e-fatura bilgileri ve varsa özel görüşme bilgileri üzerinden ödeme belgelerinin otomatik olarak oluşturulacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nden (KBS) çıktısı alınan ödeme belgesinin açıklama ve ekler bölümünde, "e-Fatura bağlantısı vardır. Resmi ve özel görüşme ayrımı yapılmıştır." ibaresi yer alacak. Üst düzey bir yetkili, şehirlerarası veya GSM şirketleriyle memurun yaptığı telefon görüşmesinin özel ve resmi olarak ayrılabileceğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler