Madımak için yoğun önlem!

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde çıkan yangın sonucu 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarının 21’inci yıl dönümünde düzenlenecek olan anmalar öncesi güvenlik tedbirleri attırıldı.2 Temmuz 1993 yılında 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici

Madımak için yoğun önlem!

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde çıkan yangın sonucu 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarının 21’inci yıl dönümünde düzenlenecek olan anmalar öncesi güvenlik tedbirleri attırıldı.

2 Temmuz 1993 yılında 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların yıl dönümü öncesi Sivas genelinde güvenlik tedbirleri attırıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Sivas-Ankara, Sivas-Kayseri ve Sivas-Erzincan karayolu üzerinde arama noktaları oluşturdu. Kente giriş yapan araçlar ekipler tarafından durdurularak arama yapılırken, araçlarda bulunanların GBT sorguları yapıldı.

Yarın gerçekleşecek anma etkinliklerinde ise güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılacak. 82 MOBESE kamerasıyla güzergah saniye saniye izlenecek. Herhangi bir olaya karşı TOMA’lar hazır bekletilecek. Diğer illerden gelecek olan takviyelerle birlikte anma etkinliklerinde 2 bin 500 polis görev yapacak.

Öte yandan şuanda Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyet gösteren eski Madımak Oteli’nin önünde de güvenlik önlemleri oluşturdu. Emniyet ekipleri otel önünü MOBESE kameralarından an ve an takip ediyor.

Anma programı ise yarın saat 10.00’da Ethembey Parkı önünde başlayacak. Bu alanda toplanan gruplar Mevlana Caddesi’ni takip ederek, kent meydanına gelecek. Ardından Atatürk Caddesi güzergahından Madımak Oteli önüne geçilecek. Burada olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla sivil toplum kuruluşları otel önüne karanfil bırakacak. Yapılacak basın açıklamasının ardından anma etkinliği sona erecek. Anma etkinliklerine şehir dışından çok sayıda vatandaşın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Halkların Demokrat Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve çok sayıda milletvekilinin katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler