Liseli kızlardan mezarlıkta işkence

  İstanbul'un Silivri İlçesi'nde lise öğrencisi 4 kız , Ç.G adlı bir başka kız öğrenciyi "erkek arkadaşımla neden çıktın" bahanesiyle akıl almaz bir şekilde cezalandırdı. Ç.G. ye mezarlıkta tuzak kuruldu. "Ölen yakınıma dua edeceğiz" bahanesiyle mezarlığa

Liseli kızlardan mezarlıkta işkence

 

 İstanbul'un Silivri İlçesi'nde lise öğrencisi 4 kız , Ç.G adlı bir başka kız öğrenciyi "erkek arkadaşımla neden çıktın" bahanesiyle akıl almaz bir şekilde cezalandırdı. Ç.G. ye mezarlıkta tuzak kuruldu. "Ölen yakınıma dua edeceğiz" bahanesiyle mezarlığa çağrıldı. Ardından duyanı hayrete düşüren işkenceye uğradı. Bu sahneler henüz 16 yaşındaki kız öğrenci tarafından da kameraya kaydedildi. 4 liseli kız öğrenci şimdi çeşitli suçlardan 8 buçuk'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 

 

MEZARLIKTA KORKU FİLMİ SAHNESİ GİBİ

 

Korku filmi gibi olay 30 Mart 2012 tarihinde Silivri mezarlığında yaşandı . 16 yaşındaki lise öğrencisi Ç.G., kendisi gibi lise öğrencicisi olan F.S., Y.K. ve M.Ç. adlı kız okul arkadaşları tarafından bir mezarlıkta akıl dışı kötü muameleye maruz kaldı bütün bunlar da bir başka kız öğrenci tarafından kameraya kaydedildi. O anları yaşayan Ç.G başından geçenleri DHA ya şöyle anlattı : 

 

"ÖLEN YAKINIMA DUA EDECEĞİZ DİYE MEZARLIĞA SOKTU"

 

"Lise ortamında arkanı sağlama almak diye bir şey vardır. En yakın arkadaşım M.Ö. de bü yüzden F.S., Y.K. ve M.Ç. ile arkadaş olmak için bana iftira atıyor. İftirada da onlardan birinin erkek arkadaşıyla konuştuğumu ve flört ettiğimi söylüyor. O kız da buna sinirleniyor. Tabi ben bunu duydum ve M.Ç.'ye mesaj atarak, bunların hepsinin yalan olduğunu söyledim. Bir gün sonra da F.S. bana mesaj attı, buluşalım dedi. Ben de kurstan çıktım ve buluştuk. Bir akrabam öldü ona dua edelim dedi ve birlikte mezarlığa girdik. Ben mezarlık olduğu için hiçbir şeyden şüphelenmedim. Burada beni 3 kişi bekliyordu. 

 

"ISLATTILAR, KOLUMA KESİKLER ATTILAR, BUNLARI KAMERAYA KAYDETTİLER"

 

Yanlarına gittiğimizde hiç konuşmadan bana tokat attılar. Yere düştüm. İki bidon suyla beni ıslattılar. Üstümdeki giysileri çıkarttırdılar. Beni tekmedeliler. Biri cam parçası ve tuğla buldu yerden. Ya kafana tuğla vuracağız, ya da koluna çizik atacağız dediler. Ben de kolumu seçtim. Aralarından biri cam ile kolumu 6 yerinden kesti. Beni üstüm çamurlu halde çarşının içerisine çıkardılar ve çarşının içerisinde de dövdüler. Sonra kafeye götürüp üstümü başımı temizledikten sonra makyaj yaptılar. 3 kız beni mezarlık içerisinde döverken ise en yakın arkadışım M.Ö. bu anları videoya çekti" 

 

"OLAYDAN SONRA TEHDİT MESAJLARI ALDIM"

 

Olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve okulu bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Ç.G.,"1 Nisan 2012 tarihinde şikayetçi olduğumda facebook üzerinden tehdit mesajları aldım. Yine yakın zamanda 'Vicdanını eline koy, bizi affet. Bir cahillik ettik' diye mesaj gönderdiler" dedi. 

 

ŞÜPHELİ LİSELİLER POLİSE ANLATTI

 

Şüpheliler Polise verdikleri ifadelerde yaşananları reddetmediler. Ç.G'nin dövüldüğünü de, başından aşağıya su döküldüğünü de, kolunun yerde bulunan çamla kesildiğini de, tüm bunların kameraya kaydedildiğini de doğruladı. Ancak şüpheliler olayın Ç.G nin küfür etmesiyle başladığını ileri sürüp, olanları farklı açıdan anlattılar. 

 

M.Ç.nin polise verdiği ifadeye göre olay şöyle oldu: 

 

"AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİ"

 

"Biz Ç.G. ile konuşmaya başladık. Bana senin de ne mal olduğun belli diyerek ağza alınmayacak küfürler etti. Biz de sinirlendik. Tekme ve tokatlarla Ç.G.'yi dövdük. Olay anında M.Ö. görüntü aldı. Y.K.'de sadece bir bidona su doldurarak dökmem için bana verdi. Suyu F.S., Ç.G.'nin başından aşağı döktü. Ayrıca Ç.G.'nin kollarını yerden aldığı cam parçası ile F.S. kesti. Ben bana küfür ettiği için Ç.G.'yi dövdüm" 

 

"CAM PARÇASIYLA KOLUNU KESTİ, SONRA TÜTÜN BASTI"

 

Y.K da polise verdiği ifadede şöyle konuştu, "F.S., Ç.G'nin önce kollarını açtırdı. Yerden aldığı cam ile de kollarını kesti. Daha sonra da tütün bastı. Daha çok acısın diye bastığını söyledi. Benim olayla ilgim yok"

 

"MEZARLIĞA BEN GÖTÜRDÜM"

 

Bir diğer kız şüpheli F.S de şöyle ifade verdi "Ç.G.'yi mezarlığa götürdüm. Diğer kızlar mezarlıkta bekliyorlardı. M.Ç. ile Ç.G. konuşmaya başladılar. Bu sırada Ç.G. elini kaldırdı. M.Ç. de kendisine vuracağını düşünerek Ç.G.'ye vurmaya başladı. Ben araya girdim. Ç.G. bana da vurunca ben de ona vurdum. Ben görüntüyü kayda alınmasını kimseye söylemedim. M.Ö. görüntüyü kendisi kayda almış" 

 

"BEN KESİNLİKLE VURMADIM, TEK YAPTIĞIM KAMERAYA ÇEKMEK"

 

Cep telefonu kamerasına kaydedenin kendisini olduğunu söyleyen M.Ö. de polise verdiği ifadede kendini şu sözlerle savunmaya çalıştı: "Ben kesinlikle Ç.G.'ye vurmadım.. Diğerlerine de bu konuda yardım etmedim. Tek eylemim olayları cep telefonuna çekmek oldu"

 

ŞÜPHELİLERİN YARGILANMASINA BAŞLANILDI

 

Ç.G.'nin suç duyurusu üzerine sorgulanan şüpheliler savcılığa sevk edildi. Savcılık soruşturması şüphelilerin "Kasten yaralama suçu"ndan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, "Tehdit " suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, "Birden fazla kişiyle hürriyetten yoksun kılma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istemiyle davaya dönüştü. Tutuksuz yargılanan 4 lise öğrencisi şimdi mahkemede hakim karşısına çıkıyor. Yaşlarından ötürü özel sanıkları olan davanın ilk duruşmasının da özel usüller gereği yapılması gerekiyordu. Ancak duruşma psikolog ve bilirkişi olmamasından dolayı yapılamadı ve ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler