Kupmas davasında müşteki olarak ifade verecek

25 Aralık kumpasına ilişkin davada mahkeme, şikayetçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadelerine başvurulmasını istedi.Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık" soruşturmasında usulsüzl

Kupmas davasında müşteki olarak ifade verecek

25 Aralık kumpasına ilişkin davada mahkeme, şikayetçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadelerine başvurulmasını istedi.

Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık" soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla Fethullah Gülen ve eski İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Mahkeme, davanın şikayetçilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadelerine başvurulması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı. Geçtiğimiz günlerde iddianameyi kabul eden mahkeme, duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı. Mahkeme heyeti, gönderdiği talimat yazılarında şikayetçilerin davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasını istedi.

Mahkeme, 25 Aralık kumpas davasının ilk duruşması için 6-7-8-11 Ocak 2016 tarihlerine gün vermişti.

İDDİANAMEDE BİR NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan bin 453 sayfalık iddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen hakkında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan şikayetçi olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de iddianamede mağdur sıfatıyla yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler