KTÜ'de Özgecan Aslan Tahammülsüzlüğü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi bir grup kadın öğrenci 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü haftasında kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüze dikkat çekmek üzere bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Kantinlerde şiir

KTÜ'de Özgecan Aslan Tahammülsüzlüğü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi bir grup kadın öğrenci 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü haftasında kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüze dikkat çekmek üzere bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Kantinlerde şiir tiyatroları ve alkışlı ıslıklı protesto gerçekleştiren kadınlar 23 Kasım Pazartesi günü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi girişindeki duvara, kadın cinayetlerinin biran önce önlenmesini isteyerek öldürülen tüm kadınları unutturmamak için, yaklaşık 9 ay önce Mersin'de minibüste tecavüze uğrayarak öldürüldükten sonra, bedeni yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın silüetini çizdiler.

Kadın öğrenciler ülkemizde her gün 5 kadının katledildiğini ifade ederek “Bizler korkmuyoruz, her ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Bunun silinme ihtimali olabilir ve sorumlusu da rektörlüktür. Onlarca kadın katlediliyor, onlarca kadın tecavüze uğruyor. Tacizcisini, tecavüzcüsünü öldürülen kadın müebbet hapis yerken, tacizci ve tecavüzcüler iyi hal ve takım elbise giyinmekten dışarılarda geziyorlar. Biz bunların da karşısındayız. Kadın cinayetlerinin biz politik olduğunu düşünüyoruz. Her ne olursa olsun, susmuyoruz. Kadınız, varız” dedi.

Ertesi gün çizdikleri silüetin üniversite yönetimi tarafından silindiğini öğrenen üniversiteliler mücadelelerini inatla sürdüreceklerini söyleyerek Özgecan Aslan silüetini aynı yerde tekrar çizdiler. Üniversite yönetimi tarafından çizdikleri silüetin bir gün bile geçmeden tekrar silindiğini öğrenen Ktü Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar silüeti çizdikleri duvar önünde tekrar buluşarak "Duvarda suretini görmeye dahi tahammül edemeyenlere bir mesajımız var: Özgecan'ın öfkesini, acısını her yerde, her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz. Tüm kadın düşmanlarından hesap soracak, her zaman inatla ve öfkeyle karşılarında olacağız!" diyerek kampüsün bir çok farklı noktasına Özgecan Aslan'ın silüetini çizdi.

Dün(26 Kasım) 3 gün boyunca çizdikleri silüetin üzerinin karalandığını gören üniversiteli kadinlar duvarı tekrar beyaza boyayarak silueti tekrar çizdi. Gün içinde Ktü Öğrenci Derneği üyesi bir grup öğrencinin ellerindeki sprey boyalarla Özgecan Aslan silüetini karalamaya çalışması üzerine kadınların tepkisiyle geri adım atmak zorunda kaldı. Tepkiler üzerine silueti karalayamayan Ktü Öğrenci Derneği üyeleri silüetin olduğu duvara "Ferman Başbuğ'un Fakülteler Bizimdir" yazdı.

Silüetin karalanmasına izin vermeyerek Özgecan Aslan silüetininin önünde bekleyen kadın öğrenciler "Üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 3 gün boyunca çizdiğimiz Özgecan Aslan silüeti güvenlik ve faşistler tarafından siliniyordu bizler yılmadan bıkmadan onurumuz Özgecan Aslan diyerek silüeti çizmeye devam ettik.Bugün buna tahammül edemeyenler müdahale ederek silmeye çalıştılar.Bizler Ktü Üniversiteli Kadın Kolektifi olarak bu zihniyeti Özgecan'ı katleden zihniyetten tanıyoruz. Kadın düşmanlarına üniversitede geçit vermeyeceğiz her zaman inatla ve öfkeyle karşılarında olacağız, yıldıramayacaksınız" dedi.

Özgecan Aslan silüeti önünde bekleyen kadınlara , kantinde bekleyen öğrencilerde destek vererek Ktü Öğrenci Derneği üyesi gruba tepki gösterdi. Kadınların Özgecan Aslan silüeti önündeki bekleyişi saatlerce sürdü. Zaman zaman Öğrenci Derneği üyesi grubun fiili saldırı girişimlerine maruz kalan kadınlara Öğrenci Derneği üyesi grubun küfürler eşliğinde tacizi saatlerce sürdü.Saldırgan grup üniversiteyi terketmeden inatla bekleyişlerini sürdüreceğini belirten kadınlar "Onlar üniversiteyi terk edene kadar buradayız hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

Saatler süren bekleyişin ardından Öğrenci Derneği üyesi grubun üniversiteyi terk etmesi üzerine kadınlar "Bu üniversitede ne bu faşist çete sürüsüne ne de onların kadın düşmanlığına geçit vermedik, vermeyeceğiz! Israrla, inatla tekrar tekrar söylüyoruz ki Özgecan'ın silüetinden bile korkan, yüzümüze dahi bakmaya cesareti olmayan bu korkaklar da iyi bilsin ki burada dimdik karşılarındayız, korkun kadınların öfkesinden. Korkun! Çünkü kadınlar, bu kadın düşmanı çeteye üniversiteleri dar edecek. Bu üniversiteden defolup gidecekler! Faşizmi kadınlar yenecek!" diyerek üniversiteden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler