KTÜ'de kadına şiddet eylemi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Kadın Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, kadın cinayetlerinin bir an önce önlenmesini isteyerek öldürülen tüm kadınlar ve Özgecan'ı unutturmamak için üniversitedeki duvara sprey boyayla Özgecan'ın silueti çizdi.    Y

KTÜ'de kadına şiddet eylemi!
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Kadın Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, kadın cinayetlerinin bir an önce önlenmesini isteyerek öldürülen tüm kadınlar ve Özgecan'ı unutturmamak için üniversitedeki duvara sprey boyayla Özgecan'ın silueti çizdi. 
 
Yaklaşık 9 ay önce Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan (20) için, KTÜ Kadın Kolektifi mensubu bir grup öğrenci eylem yaptı.
 
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan grup, kadın cinayetlerinin biran önce önlenmesini istiyerek öldürülen tüm kadınları ve Özgecan'ı unutturmamak için üniversite duvarına sprey boyayla “Kalkın kadınlar bizim size ihtiyacımız var” şeklinde yazarak Özgecan'ın silueti çizdi.
 
20151123aw584691_02.jpg
 
Grup adına bir konuşma yapan Gizem Donat, kadın onlarca kadının katledildiğini ifade ederk “Bizler korkmuyoruz, her ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Bunun silinme ihtimali olabilir ve sorumlusu da rektörlüktür. Onlarca kadın katlediliyor, onlarca kadın tecavüze uğruyor. Tacizcisini, tecavüzcüsünü öldürülen kadın müebbet hapis yerken, tacizci ve tecavüzcüler iyi hal ve takım elbise giyinmekten dışarılarda geziyorlar. Biz bunların da karşısındayız. Kadın cinayetlerinin biz politik olduğunu düşünüyoruz. Her ne olursa olsun, susmuyoruz. Kadınız, varız” dedi.
 
20151123aw584691_01.jpg
 
 
20151123aw584691_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler