Köstebek Özel Kalem mi?

Deniz Feneri e.V. Davası’nın Türkiye ayağını soruşturan savcıların görevden alınmasına neden olduğu öne sürülen köstebeklerden birinin Beşir Atalay’ın eski özel kalem müdürü olduğu belirtildi.Deniz Feneri Davası’yla ilgili soruşturmayı yürüten savcılar Ab

Köstebek Özel Kalem mi?

Deniz Feneri e.V. Davası’nın Türkiye ayağını soruşturan savcıların görevden alınmasına neden olduğu öne sürülen köstebeklerden birinin Beşir Atalay’ın eski özel kalem müdürü olduğu belirtildi.

Deniz Feneri Davası’yla ilgili soruşturmayı yürüten savcılar Abdulvahap Yaren, Mehmet Tamöz ve Nadi Türkaslan’ın görevden el çektirilmesine gerekçe olarak öne sürülen üç köstebeğin kimliğine Taraf ulaştı. Köstebeklerin Beşir Atalay’ın İçişleri Bakanlığı döneminde bakanlığın özel kalem müdürü ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile emniyette bir şube müdürü polis olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre soruşturmayı yürüten savcılar Abdulvahap Yaren, Mehmet Tamöz ve Nadi Türkaslan şüpheli olarak belirledikleri kişilerin ev ve iş yerinde arama yapılması için 14 Ekim 2009 tarihinde mahkemeden izin aldı. Söz konusu şüpheliler hakkında üç aylık periyotlarla yapılan teknik takipte Kanal 7 yöneticilerinden Mustafa Çelik’in Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından aramalar konusunda bilgilendirildiği ortaya çıktı. Savcılar telefon tapelerinde yer alan görüşmenin izini sürünce bilginin Korkmaz’a ulaşmasını sağlayan iki isme daha ulaştı.

 Zincirin düğümlerini çözen savcılık, ‘köstebekler’ arasındaki iletişimi soruşturma dosyasında yer aldı. Mahkemenin ‘arama izni’ verdiği 14 Ekim 2009 tarihinde şube müdürlüğü yaptığı iddia edilen bir polisin İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü’nü arayarak, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapılacağına dair bilgi verdiği, söz konusu müdürün ise AKP’li Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a telefon ederek, durumdan haberdar ettiği ortaya çıktı.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu yönde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu "Kanal 7 yönetecilerine haber veren bürokratın Başbakan Erdoğan'a yakın bir bakanın özle kalemi olduğu yönünde duyumlar var. Eğer köstebek Bakansa cezası Yüce Divanlık" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler