Kosova’ya eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'da Prizren Belediyesi'ne bağlı DonjeLjubinje'deki 25 Mayıs Okulu'nun tadilat ve donanımını gerçekleştirildi.Kosova'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine aralıksız devam eden

Kosova’ya eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'da Prizren Belediyesi'ne bağlı DonjeLjubinje'deki 25 Mayıs Okulu'nun tadilat ve donanımını gerçekleştirildi.

Kosova'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine aralıksız devam eden TİKA, Prizren Belediyesi'ne bağlı Donje Ljubinje'deki 25 Mayıs Okulu'na tadilat ve desteğinde bulundu. Yaklaşık 1970 yıllarında inşa edilen okulda 285 Boşnak öğrenci öğrenim görüyor. Kosova'da özellikle eğitim alanında faaliyetlerine ara vermeden devam eden TİKA'nın desteği ile kapsamlı tadilatı yaptırılan, zemini, kapıları sıraları değiştirilen okul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, T.C. Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, TİKA Kosova Program Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. TİKA tarafından gerçekleştirilen tadilat ve donanım çalışmalarıyla tamamen yenilenen okul gezildikten sonra okulun yine TİKA tarafından yenilenen kültürel etkinlikler salonunda düzenlenen açılış törenine geçildi.

25 Mayıs Okulu Müdürü Asim Karadolami tarafından yapılan selamlama konuşmasında, Türkiye'nin bu yatırımları Kosova'nın geleceğine yönelik bir yatırım olduğunu vurguladı. 25 Mayıs Okulu Müdürü Karadolami, ayrıca Boşnak çocukların öğrenim gördüğü okullara yapılan destekten dolayı Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

TÜRKİYE, KOSOVA'YA VE BOŞNAKLARA EN FAZLA YATIRIM YAPAN ÜLKE

T.C. Prizren Başkonsolosu Evcit de bölgede TİKA'nın tanınırlığının çok yüksek olduğundan duyduğu mutluluğu ve TİKA tarafından yürütülen projelerden gurur duyduğunu dile getirdi. Törende konuşan Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'ya ve Boşnaklara en fazla yatırım yapan ülke olduğunu vurguladı. Bakan Demiri, açılış programına TİKA Başkan Yardımcısının katılışı, kendilerine duyulan saygının kanıtı olduğunu belirtti.

Salonda toplanan öğrenci ve velilerinin coşkulu alkışları ile konuşmasına başlayan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, "Amacımız Kosova'daki kardeşlerimizin, çocuk ve evlatlarının çok daha güzel ortamlarda, çok daha nezih ve ferah ortamlarda eğitim görmelerini sağlamaktır. Okul çok hoş bir ortama kavuşmuş. Çocukların gözlerine bakınca bu sevincin okunması mümkün zaten" dedi.

Sahnede düzenlenen kurdele kesim töreni ardından, okul yönetimi tarafından hazırlanan yöresel hediyeler TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Kosova Program Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ve T.C. Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'e takdim edildi. Tören okul öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterileri ve şiir okuma etkinliği ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem