Kömürde ilerleme var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de 11 yıllık hükümetleri döneminde 11 yerli kömür havzasına sahip olduklarını açıkladı.Bakan Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yeni başkan Mustafa Çelik’in görevini devralması törenine k

Kömürde ilerleme var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de 11 yıllık hükümetleri döneminde 11 yerli kömür havzasına sahip olduklarını açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yeni başkan Mustafa Çelik’in görevini devralması törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, yeni başkana hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Kayseri’de siyaset adına önemli bir dönüm noktasındayız. Büyükşehir Belediye Meclisimiz belediye başkanını seçti. Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'i Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirledi. Bugüne kadar başarılı bir şekilde görevini yürüten sayın Mehmet Özhaseki başkanımıza da bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyoruz. Şehrimizi marka şehir haline getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Yeni başkan seçiminde tercihlerini ortaya koyan meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Sayın Mustafa Çelik gerek özel sektördeki çalışması gerekse Kocasinan Belediyesi’ndeki görevinde dolayı başarılı olduğunu ortaya koydu ve bundan sonrası için de başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kömür ithalatı ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması ve ithalatıyla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Bakan Taner Yıldız, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde de Türkiye'nin yenilenebilir kaynaklarına koyduğu yüksek destek ve himayeleri her zaman açık ve net bir şekilde olmuştur. Türkiye son 11 yıl içinde 11 ayrı yerli kömür havzasına sahip oldu. MTA’nın yaptığı çalışmalarla bu sonuca vardık. 7 milyar ton, karşılaştırma olsun diye söylüyorum. Dünylanın bir yılda kullandığı kömüre dek gelmektedir. Konya Karapınar'da Afşin Elbistan'da Afyon Dinar'da kömür rezervleri iki katına çıktı. Hükümetlerimizle beraber bunu yaptık. Bütün yerli yatırımcılarımızı, uluslararası yatırımcıları yerli kömür işletmeleri için yapımı için teşvik ediyoruz. Hazinenin koyduğu teşviklerde yapıcı rol oynayacaktır. Türkiye'de gerek yerli kömür kaynakları gerekse yenilenebilir enerji kaynakları bundan sonra daha büyük oranda yer alması için hep beraber uğraşacağız ve koşturacağız."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler