KKTC'yi ayağa kaldıran olay

  Başbakan Küçük, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Pile’de yaşayan Kerim Ali Yahi adlı KKTC vatandaşının, ara bölge statüsündeki yerleşim bölgesinde Rum polisi tarafından aracı durdurularak darp edildiğini ve zorla polis otomobiline bindirilerek ”Sözd

KKTC'yi ayağa kaldıran olay

 

 

Başbakan Küçük, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Pile’de yaşayan Kerim Ali Yahi adlı KKTC vatandaşının, ara bölge statüsündeki yerleşim bölgesinde Rum polisi tarafından aracı durdurularak darp edildiğini ve zorla polis otomobiline bindirilerek ”Sözde gözaltına” alındığını belirtti.

 

”Rum polisinin bu zorbalık derecesine varan pervasız eylemine ilişkin bilgi Dışişleri Bakanlığımıza gelir gelmez Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü nezdinde şiddetle protesto edilerek, vatandaşımızın güvenliğinin sağlanması ve serbest bırakılması yönünde gerekli girişim başlatılmıştır. Bunu müteakip, vatandaşımız öğle saatlerinde serbest bırakılmıştır” diyen Küçük, şunları kaydetti: ”Esasen, Rum tarafının hiçbir otoritesi bulunmayan Pile’de veya ara bölgede herhangi bir müdahalede bulunmaya kalkması kabul edilemez. BM Barış Gücü’nden alınan bilgiye göre, Rum polisi, söz konusu vatandaşımızın haklı gerekçelerle ve ara bölgede değil Rum tarafında tutuklandığını iddia etmektedir. Bu, ’minareyi çalacak olan kılıfını hazırlar’ misali asılsız iddia, bir o kadar daha tahrik edici bir yaklaşımdır.” Başbakan İrsen Küçük, ”Kıbrıs Türk tarafının özellikle çözüme yönelik müzakere sürecinde gelinen dönüm noktasında her iki tarafın da Ada’da tansiyonu artırmaktan hassasiyetle kaçınması gerektiğine inandığını ve Türk tarafının bu doğrultuda samimiyetle çaba gösterdiğini” hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem