Kızılay Bucuk Türkmenleri için seferber oldu

Türk Kızılayı, son günlerde Suriye'de başta rejim güçleri olmak üzere bazı ülkelerin saldırılarının hedefi haline gelen Bayır Bucuk Türkmenleri için büyük bir yardım seferberliğine hazırlanıyor.Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Biz neredeyse

Kızılay Bucuk Türkmenleri için seferber oldu

Türk Kızılayı, son günlerde Suriye'de başta rejim güçleri olmak üzere bazı ülkelerin saldırılarının hedefi haline gelen Bayır Bucuk Türkmenleri için büyük bir yardım seferberliğine hazırlanıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Biz neredeyse 5 yıldır süren savaşta mağdur olan tüm kesimlere Türk halkının merhamet elini uzattık. Şu an saldırıların hedefi halinde olan Türkmen kardeşlerimizi de yalnız bırakmamız söz konusu olamaz. 5 yıldır her gün gönderdiğimiz yardımların ötesinde haftaya çok büyük bir yardım seferberliğini başlatacağız" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın başta Türkmenler olmak üzere sınırdan 5 yıl içinde geçirdiği insani yardım malzemelerinin toplam tutarının 1 milyar lirayı geçtiğine dikkat çeken Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Hicaz yolunu korumak için ecdadımızın Suriye'ye yerleştirdiği Türkmen kardeşlerimiz bugün çok zor durumdadır. Biz Türk Kızılayı olarak sınırın sıfır noktasına binlerce kişi için çadır geçirdik. Battaniye ve gıda malzemeleri gönderdik ama sorun o kadar büyük ki bu yardımları katlayarak artırmamız gerekiyor. Suriye'de çeşitli nedenlerle zulme uğrayan ve evini terk eden Arap, Türkmen, Ezidi, Kürt, Hıristiyan, Ermeni milyonlarca kişiye bugüne kadar yardım ettik. Hiçbir şekilde dil, din, ırk ayrımı yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız ama gün Türkmen kardeşlerimizle dayanışma günüdür. Onlar doğdukları topraklarda sonsuza kadar yaşamalılar. Bunu teminen elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Hiçbir şekilde Bayır Bucak Türkmenlerini yalnız bırakmayacağız. Bu bağlamda, saldırıyı gerçekleştirenlere de bir çağrı yapmak istiyorum. Yapılan zulümdür, bir halka yönelik yok etme girişimidir. Biran önce saldırıların durmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kızılay, Bayır Bucak Türkmenleri için günde 10 bin ekmek üreten bir fırını çalıştırmanın yanında bölgeye bir de mobil mutfak tırı gönderdi. İçme suyu ve gıda maddeleri ise uluslararası gözlemcilerin eşliğinde her gün sınırdan Türkmenlerin yaşadığı bölgelere sevk ediliyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yardımda bulunmak isteyen kişi ve kurumların ise Kızılay'ın internet sitesi üzerinden ve tüm bankalardaki bağış hesaplarından yardım edebileceklerine dikkat çekti. Akar, 2868'e Suriye yazarak kısa mesaj atılması halinde bu bağışların da Türkmenler için kullanılacağını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem