"Kimse Türkiye'yle şaka yapmasın"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, "Dünya büyük bir hayranlıkla izledi" dedi. Türkiye'nin oradaki toprağını terk etmediğine vurgu yapan Çavuşoğlu, dünyaya bir de mesaj verdi: Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın. Dışişleri Baka

"Kimse Türkiye'yle şaka yapmasın"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, "Dünya büyük bir hayranlıkla izledi" dedi. Türkiye'nin oradaki toprağını terk etmediğine vurgu yapan Çavuşoğlu, dünyaya bir de mesaj verdi: Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Gençlik kolları Kongresi'nde bir konuşma yaptı. Şah Fırat operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın. Ordumuz dün akşam kapasitesini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.
 
"TÜRKİYE TOPRAKLARINI TERK ETMEDİ"
 
Çavuşoğlu, muhalefetin "Vatan toprağı kaybedildi" eleştirilerine karşın da, "Türkiye oradaki topraklarını terk etmedi, bayrağı geri çekmedi. Tam tersine yeni toprakları oldu Türkiye'nin. Notamızı herkese verdik" diye konuştu.
 
Çavuşoğlu'nu konuşmasından önemli başlıklar:
 
"Sabaha kadar ne Başbakanımız ne de Cumhurbaşkanımız uyudu. Bu dava sizlere emanet. Her zaman tarihimizi ve Süleyman Şah'ı, Ertuğrul Gazi'yi, Atatürk'ü unutmayacağız. Bu millete hizmet eden hiç kimseyi unutmamalıyız.
 
Daha önceki dönemlerde planlanan bir şeydi bu operasyon. Süleyman Şah Saygı Karakolu. Burası bizim topraklarımız. Bu toprakları Türk askerleri korur. Suriye'deki olası tehditlere karşı emanetimizi ve askerlerimizi korumak ve kollamak için herkesin hayranlıkla izlediği bir operasyonla aldık. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız adım adım takip etti.
 
Çok şükür emanetlerimizi ve askerlerimizi ülkemize sağ salim getirdik. Halit Avcı kardeşimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Zırhlı araçlarla alıp geldik emanetleri.
 
"KARŞIMIZA KİMSE ÇIKMASIN DİYE HERKESİ UYARDIK"
 
Arazideki unsurların hepsine gerekli uyarıları da yaptık. Karşımıza kimsesin çıkmaması için. Herkes bunu nasıl yaptığımızı soruyor. Bakıyoruz içerideki muhalefete büyük derecede rahatsız. Hazımsızlık var. Bunların söylemlerine bakınca. O emanetler orada kalsa oradaki askerlere bir şey olsa da iktidar zora düşse diye bekliyorlar.
 
"BOŞALTTIĞIMIZ YER DE TÜRK TOPRAĞI, TERK ETTİK AMA YİNE GELECEĞİZ"
 
Daha önce boşalttığımız yerin de Türkiye'nin topraklarının olduğunu herkese bildirdik. İlgili uluslararası örgütlere bir notayla bildirdik. Suriye konsolosluğuna burayı terk ediyoruz ama yine geleceğiz dedik. Orada şanlı bayrağımız hala dalgalanıyor. Kimseden icazet ve izin almadık. Kendi irademizle yaptık bunu. Türkiye nerede olursa olsun güvenliğine tehdit varsa onu yok eder mesajını verdik.
 
"KİMSE TSK İLE ŞAKA YAPMASIN"
 
Kimse TSK ile şaka bile yapmasın. TSK tüm dünyaya gücünü dün akşam göstermiştir. Uluslararası haklardan kaynaklanan bir operasyon yaptık" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler