‘Kilo verene kömür bedava' kampanyası

Vali Tuleyev, Kemerovo bölgesinin 2016 bütçesini açıkladığı toplantıda "Birleşik Arap Emirlikleri'nde kilo verenlere altın hediye ediliyor. Biz de benzer uygulamayla obeziteye karşı savaşacağız. Ancak biz verilen kilo karşılığında altın değil, kömür verec

‘Kilo verene kömür bedava' kampanyası
Vali Tuleyev, Kemerovo bölgesinin 2016 bütçesini açıkladığı toplantıda "Birleşik Arap Emirlikleri'nde kilo verenlere altın hediye ediliyor. Biz de benzer uygulamayla obeziteye karşı savaşacağız. Ancak biz verilen kilo karşılığında altın değil, kömür vereceğiz. Kilo verenlere tonlarca kömür vaat ediyoruz" diye konuştu.
 
DAHA ÖNCE DE BİSİKLET DAĞITILMIŞTI
 
Tuleyev'in bu kampanyası, obezite ile mücadele yolunda bir ilk değil. Yaz aylarında da sağlıklı yaşamı teşvik için bölgedeki ilköğretim öğrencilerine 5 bin adet bisiklet, yetişkinlere de 5 bin adet yürüyüş batonu dağıtılmıştı.
 
Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2013 yılından bu yana, verilen her kilo başına 24 karatlık 1 gram altın hediye ediliyor. 2014 yılında popülerlik kazanan kampanya kapsamında şu ana kadar 762 bin dolar değerinde altın dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem