Kılıçdaroğlu'ndane emekliye ikramiye sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de belediyenin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. burada halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz ikramiye dışında refah payı vereceğiz" dedi. Denizli programı kapsamında Bozkurt ilçesinde pazarı geze

Kılıçdaroğlu'ndane emekliye ikramiye sözü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de belediyenin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. burada halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz ikramiye dışında refah payı vereceğiz" dedi.
 
Denizli programı kapsamında Bozkurt ilçesinde pazarı gezen, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyenin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik'in 4,5 ayda, "Ankara'dan hiç bir yardım almaksızın", her kuruşun hesabını vererek çeşitli hizmetler yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Demek ki çalmazsanız, çırpmazsanız bunlar yapılabilir. Ayakkabı kutularında paran yok değil mi başkan? Yokmuş" ifadelerini kullandı.
 
Kılıçdaroğlu, "vatandaş burada, hırsızlar nerede?" sloganına da "Vatandaşın burada olduğunu biliyorum, diğerlerinin de nerede olduğunu çok iyi biliyorum" karşılığını verdi.
İlçede kadınlar, gençler için alanlar yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Benzerini tüm Türkiye'de yapabiliriz. Daha geçen hafta Şanlıurfadaydım, 6 metrekarelik odada 9 çocuk yatıyor anneleriyle beraber. 'Kendinize bin 100 odalı saray yaptırıyorsunuz, çocuklarımız için niye ikinci bir hastane yapmıyorsunuz' diye sordum, tık yok. Yetki verirseniz bu ülkenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını, siyasetçinin halka nasıl hesap verdiğini göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum size."
 
Emekliye ikramiye sözü
 
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kimsenin hayatından memnun olmadığını, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, şunları ifade etti:
 
"İyi yönetilseydi çiftçi alın terinin karşılığını alırdı, emekli bayramlarda 13, 14. ikramiyesini alırdı, esnaf daha rahat yaşardı, 2 milyon Suriyeli Türkiye'de olmazdı, bu ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı batıda alay konusu olmazdı. İyi yönetilseydi hepimiz akşam onurla, gururla evimize huzur içinde gidip, sokakta huzur içinde konuşabilirdik. Haziranda yetki verin Türkiye'yi iyi yöneteceğiz. Dostluğu, kardeşliği getireceğiz. 10 milyon emekliye söz veriyorum, benim başbakanlığımda inşallah ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alacaksınız, hiç endişeniz olmasınız. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini emeklilere borçluyuz. Şimdi 'refah payı vermiyoruz' diyorlar, sözüm söz ikramiye dışında refah payı da vereceğiz onlara."
 
Başbakan olduğunda çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın yüzünün güleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir kesim memnun olmayacak. Kimler? Hortumcular. Varsın onlar olmasın, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Denizli'de eşinin saldırısına uğrayan kadını hastanede ziyaret ettiğini anlatarak, "kadına yönelik şiddetin bu iktidar döneminde yüzde bin 400 arttığını" iddia etti. Haziran ayındaki seçimlerde kadınlara büyük umut bağladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "2015 seçiminde bütün umudum sizde. Gittiğiniz her yerde anlatın, her yerde konuşun, huzur istiyoruz, iş istiyoruz çocuğumuza deyin. Bunu söylemek sizin hakkınız, bu talebinizi yerine getirmek de benim boynumun borcu" diye konuştu.
 
CHP için "bunlar yemezler, yedirmezler, devleti yönetemezler" denildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, halkı zenginleştireceğiz, hedefimiz bu. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Kendi dünyalığını yapmak için siyasete girilmez. Eskiden diyorlardı ya 'efendim Sivas'ın ötesine gidemez CHP', ben Türkiye'nin, dünyanın her tarafına gidiyorum. Onlar şimdi gidemiyorlar. 50, 100, 1000 korumayla gidiyorlar. Ama ben alnım açık gidiyorum, size güveniyorum. Ahlakı egemen kılacağız. Bütün dinlerin temeli ahlaktır. Siyasette de ahlak çok önemlidir. Çalmayı maharet edinenlere artık söz vermeyeceğiz, siz de söz vermeyin. Haziranda halkın iktidarını kuracağız. Millet zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek, siyasetçinin değil."
Fahri hemşehrilik beratı
 
Bozkurt Belediye Başkanı Çelik, ilçeye katkılarından dolayı Kılıçdaroğlu ve Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak'a fahri hemşehrilik beratı verdi.
 
Törende kadınlar için yapılan sosyal tesisinin, belediye kreşinin temeli atıldı, 70 yataklı otel, düğün salonu, belediye sosyal tesisi, 5 konsept park ile halı sahanın açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem