Kılıçdaroğlu’ndan Öğretmenler Günü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, "Öğretmenler siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişleniyor, baskı ile karşılaşıyor ve mesleklerini gerektiği gibi yapamaz hale getiriliyor" dedi.CHP Genel B

Kılıçdaroğlu’ndan Öğretmenler Günü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, "Öğretmenler siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişleniyor, baskı ile karşılaşıyor ve mesleklerini gerektiği gibi yapamaz hale getiriliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, Atatürk'ün öğretmenlere karşı duyduğu saygıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır" diyerek öğretmenlere duyduğu saygıyı ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verdiğimiz büyük önemin göstergesidir. Geleceğimizi belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Demokrasimizin geleceği, toplumsal hoşgörünün yerleşmesi, ekonomimizin bilgi ekonomisine geçerek dünya ile rekabet edebilmesi için eğitim sistemi hayati bir öneme sahiptir. Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alması, insani gelişmişlik sıralamasında ilk 20 ülke arasına girmesi, birinci sınıf bir demokrasi ile kalkınması ve gelişmesi ancak eğitim ile mümkündür" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLER SİYASİ GÖRÜŞLERİ VEYA DİNİ İNANÇLARI NEDENİYLE FİŞLENİYOR"

Eğitim sisteminin, Türkiye'yi büyük hedeflere ulaştıracak seviyede olmadığını, öğretmenlerin de hak ettikleri bir şekilde yaşamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Öğrencilerimiz son 12 yılda 13 kez değişen eğitim sisteminde yetersiz bir eğitim alırken, öğretmenlerimiz de maddi ve manevi olarak zor koşullarla mücadele ediyor. Yapılan son araştırmalara göre öğretmenlerimizin büyük bir bölümü, mesleğinden elde ettiği gelirle geçinemiyor; çocuklarının gıda, kıyafet, eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Türkiye'de öğretmenler Avrupalı meslektaşlarından daha fazla çalışıyor ancak çok daha az kazanıyor. Bunun yanı sıra öğretmenler siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişleniyor, baskı ile karşılaşıyor ve mesleklerini gerektiği gibi yapamaz hale getiriliyor" ifadelerini kullandı.

"ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİMİZİN BİR AN ÖNCE ÖĞRENCİLERİNE KAVUŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Öğrencilerin hak ettikleri nitelikte eğitimden mahrum kaldığını belirten CHP Lideri, şunları kaydetti:

"AKP hükümetinin politikaları nedeniyle yüz binlerce öğretmen öğrencisiz, binlerce öğrenci öğretmensiz kalıyor. Eğitim bekleyen çocuklarımız hak ettikleri nitelikte bir eğitimden mahrum kalıyor. Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tablo kader değildir. Geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmak, Türkiye'yi dünyada hak ettiği yere getirmek için bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Büyük Atatürk "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder" diyor. Şanlı, yüksek bir millet olarak gelecekte var olmak için öğretmenlerimizin olanaklarını arttırmalı, çağdaş, akılcı bir eğitim sistemi kurmalıyız. Bu duygularla, Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, öğretmenler gününü kutluyor, atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler