KCK davasında telefon gerginliği

 İkinci KCK davası, duruşma salonunda bir avukatın telefonla fotoğraf çekmesi nedeniyle gergin başladı.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden KCK davası, dün olduğu gibi bugün de gerginlik yüzünden gecikmeli olarak başladı. Salonun dolması üzerin

KCK davasında telefon gerginliği

 

İkinci KCK davası, duruşma salonunda bir avukatın telefonla fotoğraf çekmesi nedeniyle gergin başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden KCK davası, dün olduğu gibi bugün de gerginlik yüzünden gecikmeli olarak başladı. Salonun dolması üzerine birçok izleyici ile avukat ayakta kaldı. Duruşmanın başlaması beklenirken bir avukat, yasak olmasına rağmen salonda telefonuyla fotoğraf çekti. Durumu gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, salonda hazır bulunan güvenlik güçlerine fotoğraf çeken kişinin telefonuna el konularak hakkında tutanak tutulması talimatını verdi. Polis memurlarına direnen kadın avukat, telefonunu teslim etmeyeceğini dile getirdi. Yaşanan tartışma sırasında bir izleyici Mahkeme Başkanına, “Gel kendin al telefonu” diye seslendi. Uzun süren tartışmanın ardından çektiği fotoğrafı silen kadın avukat, Mahkeme Başkanının yanı giderek telefonunu teslim etti. Telefonu polis memurlarına teslim eden Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatı üzerine kadın avukat salondan çıkarıldı. Ekinci, avukatın salondan çıkarılmasının ardından, avukatlara ve izleyicilere kurallara uymadıkları takdirde gerekli işlemleri yaparak salondan çıkarılacaklarını söyledi. 

Duruşma salonunda şu sıralar avukatlarla Mahkeme Başkanı Ekinci arasında usule ilişkin tartışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem