"Kaybeden Rusya olur"

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde demir haddehanesi bulunan Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Rusya'nın demir-çelik ürünlerinde kota uygulaması halinde kaybedenin Türkiye değil Rusya olacağını söyledi.Rusya'nın Türkiye'de iş dünyasına çeş

"Kaybeden Rusya olur"

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde demir haddehanesi bulunan Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Rusya'nın demir-çelik ürünlerinde kota uygulaması halinde kaybedenin Türkiye değil Rusya olacağını söyledi.

Rusya'nın Türkiye'de iş dünyasına çeşitli tedbirler uygulamasının veya caydırıcı olaylara yönelmesinin dünya ticaretine yakışmadığını söyleyen Osman Tufan, demir-çelik sektöründe Rusya'nın Türkiye'ye mal göndermemesi halinde farklı ülkeler ile bunun üstesinden gelebileceklerini kaydetti.

"BU ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİL"

Ülke güvenliği söz konusu olduğu zaman sanayiciler olarak üretimlerini durdurabileceklerini belirten Tufan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın demir çelik sektöründe ve bölgemizde çok önemli olaylar cereyan etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan her olay hepimizi derinden üzüyor. Bu ülke sahipsiz değil, bu ülke savunmasız değildir. Yapılması gerekeni Türkiye Cumhuriyeti devleti ve büyüklerimiz yerinde, zamanında yapıyor. Haklı olduğumuz o kadar çok sebep var ki bunların yanında Rusya'nın bize çeşitli tedbirler uygulaması veya bizi caydırıcı olaylara yönelmesi dünya ticaretine yakışmıyor. Siz kendi kontrolünüzde olan uçaklarınızı ilgili prosedürler de uçurmazsanız bizim de Türkiye'mizin yetkilileri gereken hamleyi yapacaktır. İster yaş sebze ve meyvede veya demir çelikte uygulamaya koyacakları kota muhakkak bizi etkileyecek ama biz de bunun altında kalacak değiliz. Rusya bu uygulamayı yapsa dahi dünya ticaretine ayak uyduramaz çünkü savaş dönemlerinde dahi böyle tedbirler olmaz."

"GEREKİRSE BÜTÜN SANAYİCİLER OLARAK ÜRETİMLERİMİZİ DURDURURUZ"

Ticaret ve uygulamaların normal ticari koşullar içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tufan, "Zaten bölge içerisinde olan savaş bizim ekonomimizi etkiliyor. Rusya'nın mal göndermemesi veya almaması bizi etkilese de inanıyorum ki üretimimizle ve farklı ülkeler ile bunun altından kalkacağız. Biz çelik sektöründe Rusya'dan ithalat yaparız. Rusya'dan hurda ve demir türevlerini ithal ediyoruz. Bunlar bizim onlara sattığımız ithal kalemlerin yanında daha az gözüküyor. Biz, Hatay'da narenciye üzerinden yoğun bir şekilde ihracat yapıyoruz. Onlardan 25 ithal ediyorsak 1 ihraç ediyoruz. Burada bizim zararımızdan çok Rusya'nın daha çok kaybedeceğini düşünüyorum. Ticari işler siyasi işlerle karıştırılmamalı. Ülke güvenliği söz konusu olduğunda gerekirse bütün sanayiciler olarak üretimlerimizi durdururuz. Bizim için önemli olan Türkiye'dir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler