Kadınların SOYADI sorunu çözüldü

 Adalet Bakanı, evli kadınların kendi soyadlarını kullanabilmeleri ile ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.   BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle kanuna göre evli kadınların eşler

Kadınların SOYADI sorunu çözüldü

 Adalet Bakanı, evli kadınların kendi soyadlarını kullanabilmeleri ile ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.

 

 

 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle kanuna göre evli kadınların eşlerinin soyadı ile birlikte kendilerininkini de kullanabildiklerini hatırlatarak, “Evli kadınların sadece kendi soyadlarını kullanabilmeleri ile ilgili Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır” diye sordu.

 

Ergin, Tan’ın sorusunu özetle şöyle yanıtladı:

 

“Bakanlığımız, ülkemizde ilk defa, ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye Kararları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu konferans ve devamındaki 2 günlük çalıştayı gerçekleştirmiş ve bu çalıştayın sonuçlarını İnsan Hakları Eylem Planı haline dönüştürmüştür.

 

Bakanlığımızda hazırlık çalışmaları yürütülen ve en kısa sürede TBMM’ye sunulması öngörülen ‘İnsan Hakları Paketi’yle, çalıştayda mevzuat değişikliklerinin yapılması öngörülmektedir. Soruya konu edilen, kadının soyadı ile ilgili çalışmalar da bu kapsamda devam etmektedir.”

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem