İşte tacirlerin güzergahı

Haber61 – Haber Merkezi – Zehir tacirleri güzergah değiştirdi. Haber Merkezimizden Şükrü Üçüncü’nün araştırdığı habere göre; uyuşturucu tacirleri İran ve Irak üzerinden gelen Ortadoğu’da yetiştirilen uyuşturucu maddeler Hakkari, Van üzerinden İç Anadolu g

İşte tacirlerin güzergahı

Haber61 – Haber Merkezi – Zehir tacirleri güzergah değiştirdi. Haber Merkezimizden Şükrü Üçüncü’nün araştırdığı habere göre; uyuşturucu tacirleri İran ve Irak üzerinden gelen Ortadoğu’da yetiştirilen uyuşturucu maddeler Hakkari, Van üzerinden İç Anadolu güzergahı kullanılarak İstanbul’a ulaştırılıyordu. İçişleri bakanlığı son 2 yıldır bu yollarda yapmış olduğu sıkı denetimler nedeni ile tacirler yeni yollar bulma için uzun uğraşlar veriyor.

Ortadoğu uyuşturucusu Sarp sınır kapısından sokularak Artvin, Rize ve Trabzon güzergahı kullanılarak İstanbul’a ulaştırılmaya çalışıyor. Konu ile alakalı Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar  Başkanlığı Ankara’da bir genelge yayınlayarak yolcu otobüsleri ile yapılan taşımanın uyarısında bulunarak güzergahları değiştiği bilgisini Erzurum ve Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube müdürlüklerine iletti.

İran üzerinden giren uyuşturucu maddeler ise; Muş, Erzurum üzerinden Trabzon’a ulaştırıldığı ve buradan da batı illerine sevkinin sağlandığı bilgisine yer verildi. Trabzon KOM ekipleri yapmış oldukları çalışama da Kocaeli KOM ile ortak çalışması sonrası 213 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Ekipler tacirlere geçit vermemek için gece gündüz çalışıyor.

İşte beyaz ölüm tacirlerinin güzergâhı

1-229.jpg

1. harita -  Tacirler yurda soktuğu uyuşturucu maddeyi Şırnak ilinden sonra kent merkezi dışına taşıyarak kırsal yollardan getiriyor. Uyuşturucu maddelerin ise PKK terör örgütüne ait olduğu biliniyor.

2-077.jpg

 

2. harita Tacirler Muş üzerine geldiklerinde ise kırsal yollara sapmaya başlıyorlar 

3-033.jpg

 

3. harita – Bu bölgeye gelen tacirler özel araçlar ile hava koşullarına göre yol değişiklerine giriyor. Kışın kırsal alan yolları kapalı olunca tacirler farklı yollar kullanıyor. Yolcu otobüsleri kullanıldığında ise düz İran Trabzon güzergahında bulunan Karayolu kullanılıyor. 

4-015.jpg

4. harita – Doğu Karadeniz bölgesine gelen uyuşturucu madde sahil yolu ile Batıya ulaştırılmaya çalışılıyor 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem