İranlı imam: Pis Suud rejimi

İran'da dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip olan Tahran Cuma İmamı Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Cuma hutbesinde Suudi Arabistan'ı, "Pis Suud rejimi" diyerek hedef aldı. İsrail ve Suudi Arabistan'ın terör örgütü DAEŞ'i

İranlı imam: Pis Suud rejimi

İran'da dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip olan Tahran Cuma İmamı Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Cuma hutbesinde Suudi Arabistan'ı, "Pis Suud rejimi" diyerek hedef aldı. İsrail ve Suudi Arabistan'ın terör örgütü DAEŞ'i desteklediğini ileri sürdü.

Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Tahran Üniversitesi yerleşkesinde kılınan Cuma Namazı hutbesini Ayetullah Muhammed İmami Kasani verdi. Kaşani, "Pis Suud rejimi, siyonist rejim (İsrail) ve DAEŞ birbirinden neşet eden üç kötülüktür" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, İsrail ve terör örgütü DAEŞ'in ABD tarafından desteklendiğini savunan Kaşani, "Onların hepsi İran'ı teröre destek vermekle suçluyorlar ancak kendileri terör ihraç edip teröristleri destekliyorlar" dedi.

Ayetullah Mumammed İmami Kaşani, 3 ٍEkim 1931'de İran'nın İsfahan eyaletine bağlı Kaşan ilçesinde doğdu. Kaşan'da eğitim gören İmami Kaşani, daha sonra Tahran ve Kum kentlerinde dini eğitimini tamamladı.

Şu anda İran Uzmanlar Meclisi üyesi olan İmami Kaşani, 1979'da Şah Pehlevi rejiminin yıkılması için Haşimi Rafsancani, Mehdevi Keni, Muhammed Beheşti, Murtaza Mutahhari, Natik Nuri gibi İran'ın önde gelen diğer din adamlarıyla siyasi faaliyetlere başlamıştı.

Bir süre önce İran Meclisi'nde Kaşan Milletvekilliği de yapan İmami Kaşani, "El-Kaide terör örgütü, Amerika ve İsrail'in gayrimeşru çocuğudur" demişti.

İran'da Cuma namazı her kentte tek bir yerde kılınıyor. Ülkenin cuma imamları dini lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından belirleniyor.

İran'ın tüm kentlerinde cuma ve bayram namazı kıldıran imamlar, hutbelerinde İran'ın en üst otoritesi olan dini lider Ayetullah Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor.​

İran'ın başkenti Tahran'daki Tahran Üniversitesi yerleşkesinde, geçici Cuma namazı imamları, cuma namazları hutbelerinde ülkenin en önemli iç ve dış politikasını değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler