İki dev proje için önemli karar

 Marmaray Projesi ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projelerinin açılış tarihleri öne çekildi. Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılacağı kararından sonra Marmaray ve Ankara-İstanbul YHT açılışları 30 Eylül 2013'e çekildi. Daha önceki açıklamalara gör

İki dev proje için önemli karar

 

Marmaray Projesi ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projelerinin açılış tarihleri öne çekildi. Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılacağı kararından sonra Marmaray ve Ankara-İstanbul YHT açılışları 30 Eylül 2013'e çekildi.
 
Daha önceki açıklamalara göre Marmaray Projesi'nin açılışı 29 Ekim 2013 olarak açıklanmıştı. Projenin inşaasına Aralık 2008'de başlandı.
 
Marmaray Projesi kapsamında, Asya ve Avrupa yakalarında 40 adet istasyon inşa edildi. 76.3 kilometre uzunluğundaki hattın, 13.6 kilometresi yer altında, denizin altında inşa ediliyor. Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her 2 dakikada bir tren bu hatlar üzerinde hareket edebilecek.
 
Proje tamamlandığında, Üsküdar-Sirkeci  4 dakikada alınabilecek. Söğütlüçeşme’den Yenikapı’ya 12 dakikada, Bostancı’dan Bakırköy’e 37 dakikada, Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada ulaşmak artık mümkün hale gelebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem