Hz. Ömer filmi beğeni topluyor

Halifeliğiyle İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vuran Hz. Ömer'in hayatı...Halifeliğiyle İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vuran Hz. Ömer'in hayatını konu alan “Hz. Ömer”in bu bölümünde olaylar şöyle gelişiyor: Hz. Muhammed'in Kabe

Hz. Ömer filmi beğeni topluyor

Halifeliğiyle İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vuran Hz. Ömer'in hayatı...

Halifeliğiyle İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vuran Hz. Ömer'in hayatını konu alan “Hz. Ömer”in bu bölümünde olaylar şöyle gelişiyor: Hz. Muhammed'in Kabe'de namaz kıldığını gören Ebu Cehil, üzerine yürüyerek ona saldırır, hakaretler eder ve onu kafası yarmakla tehdit eder.

ATV'den her akşam yayımlanan bölümlerde; bu olay avlanmaktan dönen Hz. Hamza'nın kulağına gider. Hz. Hamza sinirlenerek Ebu Cehil'in bulunduğu yere gider ve yayıyla onun kafasını yarar. Bu olay sırasında Hz. Hamza'nın da Müslüman olduğunu öğreniriz. Bu bölümde Müslüman olan bir diğer önemli kişi de Hz. Ömer'in kendisidir.

Olayların artmasına öfkelenen Ömer kılıcını kuşanıp Hz. Muhammed'i öldürmeye giderken yolda kardeşi Fatıma ve kocasının da Müslüman olduğunu öğrenir.

Hıncını almak üzere onların evine yönelir ama onların okuduğu Kur'an'ı dinleyince bütün dünyası değişir...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem