Hz. Muhammed için gözlem merkezi

 Mısır Müftülüğü, İslam'a ve Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik karalama kampanyalarını takip etmek ve verilecek tepkileri belirlemek amacıyla uluslararası gözlem merkezi kurma girişimi başlatacağını duyurdu. Mısır Müftülüğü Basın Danışmanı İbrahim Necm, mer

Hz. Muhammed için gözlem merkezi

 

Mısır Müftülüğü, İslam'a ve Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik karalama kampanyalarını takip etmek ve verilecek tepkileri belirlemek amacıyla uluslararası gözlem merkezi kurma girişimi başlatacağını duyurdu.
 
Mısır Müftülüğü Basın Danışmanı İbrahim Necm, merkezin başına El-Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyip ve Mısır Müftüsü Ali el-Cuma'nın getirilmesini ve kurumun önde gelen alimler tarafından denetlenmesini önerdi.
 
İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren saldırıların hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getiren Necm, ''Tüm karalama kampanyalarını bir arada toplayan bir birim oluşturmamız gerekiyor. Böylece en uygun cevabı ve en doğru tepkiyi verebilir, yurt dışında yaşayan Müslümanlarla koordine olabiliriz'' diye konuştu.
 
Mısır Müftülüğü'nde özellikle batı basınında çıkan haberleri değerlendirmek üzere kurulmuş özel bir bölümün bulunduğunu belirten Necm, bölümün hukuki ve ilmi manada karalama kampanyalarına gereken tepkiyi gösterdiğini, son olaylarda Hz. Peygamberi ABD ve Avrupa'da doğru vasıflarıyla tanıtmak için elinden geleni yaptığını söyledi.
 
Kurulması planlanan merkezle ilgili Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek çağrısı yaptıklarını belirten Necm, Mısır Müftülüğü'nün adı geçen merkezin kurulmasıyla ilgili tüm siyasi taraflar ve dini gruplar ile müzakerelere hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem