Hukuk sanat buluşmasında tarihi güç birliği

Üstlendiği misyonla son dönemde önemli işlere imza atan Türkiye Barolar Birliği tarafından gerçekleştirilen “Hukuk Sanat Buluşması” tarihe bir ilk olarak geçti.Türkiye Barolar Birliği, Sanatçılar Girişimi, Tiyatro Platformu ve TOBAV arasında işbirliği pro

Hukuk sanat buluşmasında tarihi güç birliği

Üstlendiği misyonla son dönemde önemli işlere imza atan Türkiye Barolar Birliği tarafından gerçekleştirilen “Hukuk Sanat Buluşması” tarihe bir ilk olarak geçti.

Türkiye Barolar Birliği, Sanatçılar Girişimi, Tiyatro Platformu ve TOBAV arasında işbirliği protokolünün imzalanması ile etkin sanat örgütlerinin katıldığı Güçbirliği Deklarasyonu’nun okunması ekseninde düzenlenen “Hukuk Sanat Buluşması” bir ilke sahne oldu

Deklarasyonun okunmasının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sanat örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla İşbirliği Protokolü’nün imza töreni gerçekleştirildi. “Sanatın ve sanatçının önündeki bütün yasal ve yasaların uygulanmasından kaynaklanan engeller kaldırılmalıdır ki, hukuk kuralları eleştirel bir gözle irdelensin ve özgürlükçü bir düşünceyle yorumlanabilsin” vurgusunun yer aldığı İşbirliği Protokolü’nün amacı, “Karşılıklı işbirliği çerçevesinde, ‘hukuk - sanat el ele’ anlayışı ile sanatın özgürce icra edileceği ortamı sağlayacak çalışmalar yapmak’ olarak açıklandı. Protokol kapsamında tarafların sanat mevzuatına yönelik çalışmalar yapacağı, ilgili kurum ve kuruluşların katkıları ile yasa taslak ve önerilerinin hazırlanması, Türkiye Barolar Birliği’nin uygulamadaki aksaklıkların giderilebilmesi için; Sanatçılar Girişimi, Tiyatro Platformu ve TOBAV’a hukuki destekte bulunması; tarafların, çalışma konularıyla ile ilgili olarak alt kurul ve komisyon oluşturması konuları yer aldı. 

hukuk-sanat-3.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem