Hizmetçi korkunç gerçeği anlattı

Profesör annesini boğazından keserek öldüren Başak'ı 5 yaşından beri tanıyan evin temizlikçisi, genç kızın daha önce de annesini öldürmeye kalktığını söyledi.  Ankara Tıp Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin kızı tarafından kor

Hizmetçi korkunç gerçeği anlattı

Profesör annesini boğazından keserek öldüren Başak'ı 5 yaşından beri tanıyan evin temizlikçisi, genç kızın daha önce de annesini öldürmeye kalktığını söyledi.

 

Ankara Tıp Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin kızı tarafından korkunç bir şekilde öldürüldüğü geceye ilişkin bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı.

 

Evin temizlikçisi Asiye L. soruşturmayı yürüten jandarmaya önceki gece ifade verdi. Başak'ı ilk kez 5 yaşındayken tanıdığını belirten temizlikçi Asiye L., bir yıl önce gördüğü bir olayı şöyle anlattı:

 

BOĞMAYA ÇALIŞIYORDU

 

"Salı ve Cumartesi günleri eve temizliğe geliyordum. Bir gün ben aşağıda temizlik yaparken yukarıdan 'imdat' diye bir çığlık duydum. Olcay Hanım'ın yatak odasına girdiğimde Başak annesinin üstünde boğazını sıkmaya çalışıyordu. Beni görünce annesini bıraktı. Bu olaydan sonra da sürekli babaannesinde kalmaya başladı."

 

SUÇ SENDE

 

Temizlikçi Asiye L. ifadesinin diğer bölümlerinde şunları anlattı: “Başak o boğma olayından sonra eve sadece para almak için geliyordu. Olcay Hanım bana 'Bu kız çok para harcıyor' diye dert yanardı. Bir gün istediğinden da az para verince Başak annesine, “Sen ne biçim annesin, hayvan, köpek, senden nefret ediyorum, babamla neden boşandın, suç sende” diye bağırmaya başladı. Olcay Hanım, evin anahtarını Başak'a vermiyordu. Çünkü Başak'ın evden para çalabileceğini düşünüyordu.” “Olcay Hanım kızını bir psikoloğa götürmüştü. Profesör bana psikoloğun, 'Başak benden daha akıllı' dediğini söylemişti.”

 

BARDA TANIŞTIK

 

“Başak Tiryaki, cinayetten on günce barda bir gençle tanışarak sevgili olmuş. işte telefon kayıtlarından bulunan Özkan I. adlı o gencin ifadesinden çarpıcı bölümler: "Benden hoşlandığı için yanıma gelip tanışmak istedi. Alkol aldıktan sonra cinsel ilişkiye girdik. O gece babasına 'Kütüphanede uyumuşum' dedi. Annesine benden bahsettiğini ve gülüştüklerini söylemiş.”

 

BABASI DAHA ÇOK HARÇLIK VERİYORDU

 

Asıl adı Satı D. olan ve Aslı takma isimli Başak'ın sırdaşı falcı ifadesinde şunları söyledi: Anne ve babası boşandığı için çok mutsuz olduğunu söylerdi. Babasının sevgilisiyle tanışmak istemiyordu. Bana annesini çok sevdiğini söylerdi. Annesi haftada 200, babası 500 YTL harçlık veriyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler