Hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz

 Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, naklen yayın havuz sistemi konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, ''Değil Fenerbahçe, hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz'' dedi.Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Fenerbah

Hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz

 

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, naklen yayın havuz sistemi konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, ''Değil Fenerbahçe, hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz'' dedi.

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, naklen yayın havuz sistemi konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, ''Değil Fenerbahçe, hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz'' dedi. 

Türkmen, kulüp yöneticileriyle Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde yeni sezon ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. 

Toplantıda, Orduspor Bayan Basketbol Takımı antrenörlüğüne getirilen Alper Durur'la da 3 yıllık sözleşme imzalandı. 

Türkmen, antrenör Alper Durur ile yapılan sözleşmenin camiaya hayırlı olmasını dileyerek, ''Orduspor'un adını sadece futbolda değil, diğer salon sporlarında da duyurmak istiyoruz'' dedi. 

19 Eylül Stadyumu'ndaki zemin ve yenileme çalışmalarını da incelediklerini ifade eden Türkmen, ''Stadın zemini ile ilgili geçen sene Türkiye'ye rezil olduk. Çok sıcak bir dönemdeyiz. Çimler de büyük ölçü de serildi. Sezonun ikinci haftasında Eskişehirspor ile evimizde maçımız var. Ama bu maçı biz bu sahada oynamak istemiyoruz. Ünye Stadyumu'nu düşündük, olmaz ise biz bu maçı Giresun'da oynamak istiyoruz. Giresun'da kombineler de geçerli olacak'' diye konuştu.  

-Havuz sistemi- 

Nedim Türkmen, bir gazetecinin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Süper lig naklen yayın havuz sistemi konusunda yaptığı açıklamalarına ilişkin görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu: 

''Bu konuda görüşe gerek yok, yasa açık. Değil Fenerbahçe, hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz. Yetki, TFF'ye verilmiş. Saraçoğlu'nda ilk maçı engellersin, sana 350 bin lira ceza keserler. İkinci kez engellersin 350 bin lira ve iki maç saha kapama. 3'üncü kez engellersin 350 bin lira ve eksi 3 puan. Daha sonra statü gereği seni 5'inci maçta ligden atarlar, Ankaraspor gibi olursun.'' 

Kulüpler Birliği olarak bu düzenin adil bir düzen olmadığını ifade ettiklerini belirten Türkmen, ''Bu düzenin değişmesi lazım. Sistem, bir takımın yukarılara çıkmasına izin vermiyor. Örneğin bu sene 3'üncü oldum. Seneye daha üst bir noktadan başlayamıyorum, hep sıfırdan başlıyorum. Bu sistemin adil olmadığını söylüyoruz. Bu sistem sadece Orduspor ya da Anadolu takımı için değil, Türk futbolu için değişmesi gerekiyor'' dedi. 

''Rekabetin olmadığı yerde şike de olur, teşvik de''

Türkmen, Türk futbolunda rekabetin olmadığını savunarak, sözlerini şöyle tamamladı: 

''Lig başlarken, 'Fenerbahçe mi şampiyon olur, Galatasaray mı?' diye soruyorsunuz. Böyle lig olmaz. Brezilya'da 20 takım var, 17'si şampiyonluk yaşamış. Rekabetin olmadığı yerde marka değeri diye bir şey olmaz. Rekabetin olmadığı yerde şike de olur, teşvik de olur. Düşecek 3 takım 22'inci, 23'üncü haftada belli olursa, daha sonrasında da bir sürü hafta var. İlk iki takım çekişiyorsa diğer takımlar kopuyor. Böylelikle her türlü etkiye açık hale geliyorsunuz. Biz diyoruz ki, 'size rakip lazım'. Güçlü bir Orduspor seni zorlarsa, sen zor şampiyon olursan Avrupa'ya gittiğinde daha da başarılı olursun. Bu rekabette ligin marka değeri de artar.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem