Hedef Dünya Birinciliği

 Bursa’da kestane üretimi ve kestane şekeri imalatını artırmak ve yurt dışına tanıtımını yapmak için çalışma başlatıldı. Merkez Yıldırım Belediyesi önderliğinde Kızıklar Konağı’nda kestane üreticileri, imalatçıları ve bölge muhtarları bir araya geldi. Top

Hedef Dünya Birinciliği

 

Bursa’da kestane üretimi ve kestane şekeri imalatını artırmak ve yurt dışına tanıtımını yapmak için çalışma başlatıldı.
 
Merkez Yıldırım Belediyesi önderliğinde Kızıklar Konağı’nda kestane üreticileri, imalatçıları ve bölge muhtarları bir araya geldi. Toplantıya, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin yanı sıra Tarihi Bursa Kızıklar Derneği Başkanı Ertuğrul Sünel, Orman Bölge Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri de katıldı. 
 
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa ve Türkiye için önemi büyük olan kestane ve kestane şekeri üretiminin artırılması konusunda el ele verdiklerini söyledi. 60 bin ton seviyesindeki kestane üretimini ilk etapta 100 bin tona çıkartmayı hedeflediklerini belirten Keskin, şunları dile getirdi: “Dünyada kestane üretiminde 3. sıradayız. İtalya ile yarışıyoruz.
 
Kestanenin üretimi, imalatı ve tanıtımı ile ilgili el ele verelim. Kestane ile markalaşan Bursa’nın ismini bu konuda daha ileri götürmeye davet ediyorum sizi. Kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları, yerel yönetimler birlikte kestaneyi uluslar arası düzeyde geleneksel festival havasında dünyaya anlatalım.
 
Yıldırım Belediyesi olarak biz bundan 2 sene önce kestane ile ilgili büyük bir çalıştay yapmıştık. Sizlerle olan bu büyük birlikteliğimiz sonrasında düzenleyeceğimiz bu çalışmanın adına da 2. Uluslararası Kestane ve Kestane Şekeri Festivali diyelim. Bu konuda Yıldırım Belediyesi olarak biz her türlü desteği vereceğiz.”
 
Kardelen Kestane Genel Müdürü Mümin Akgün ise en kısa süre içinde geleneksel hale getirilmesini istedikleri Uluslararası Kestane ve Kestane Şekeri Festivali’nin Bursa’ya ve Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağını belirtti.
 
Toplantıda, ilk etapta bir alt komite kurulması, kestane ve kestane şekerinin özellikle yurt dışında tanıtımının yapılması ve uluslar arası düzeyde festivalleştirilmesi kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem