Hapisten kaçtı 3 kişinin katili oldu

Daha önce 2 kişiyi öldürüp hüküm giyen, yağma suçundan girdiği cezaevinden 1,5 yıl önce firar eden şüpheli, Bursa'da otomobil meselesi yüzünden tartıştığı büfe işletmecisini öldürdü. Elinde silah olan cinayet zanlısını gören bir kadın baygınlık geçirirken

Hapisten kaçtı 3 kişinin katili oldu

Daha önce 2 kişiyi öldürüp hüküm giyen, yağma suçundan girdiği cezaevinden 1,5 yıl önce firar eden şüpheli, Bursa'da otomobil meselesi yüzünden tartıştığı büfe işletmecisini öldürdü. Elinde silah olan cinayet zanlısını gören bir kadın baygınlık geçirirken, alkollü katil zanlısı bağ evinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Manisa ve Tekirdağ'da 2 cinayet olayına karıştığı iddia edilen Ubeyd Ç. (35), tahliye olduktan sonra "yağma" suçundan tekrar tutuklandı. Son olarak Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nde kalan Ubeyd Ç., yaklaşık 1,5 yıl önce cezaevinden firar etti.

Kaçtıktan sonra değişik illerde arkadaşlarının yanında kalan Ubeyd Ç., üç gün önce Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle semtindeki elektrikçi arkadaşı Ahmet A.'nın yanına geldi.

Sabahın ilk ışıklarına kadar arkadaşıyla alkol alan Ubeyd Ç., Görükle Dumlupınar Mahallesi Akdeniz Caddesi'ndeki arkadaşının evinin önüne geldi. Alkollü olan Ubeyd Ç., birlikte alkol aldıkları elektrikçi Ahmet A.'nın komşusu olan büfeci Ahmet Girgin'den (31) gezmek için arabasını istedi.

Başlangıçta aracını vereceğini söyleyen büfeci Girgin, şüphelilerin alkollü olduğunu anlayınca vazgeçti. Bu yüzden başlayan tartışmanın büyümesi üzerine Ubeyd Ç. ile Girgin'in kavgasında kan aktı. Belindeki silahını çıkarın şüpheli, tartıştığı 2 çocuk babası Girgin'i ağır yaraladı. Olay yerine gelen 112 ambulansıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Girgin, kurtarılamadı.

KATİLİ GÖRDÜ BAYILDI

Cinayetin ardından elindeki tabancayla kaçan zanlı, ekipleri alarma geçirdi. Elinde silahlı bir kişinin oturduğu apartmana girdiğini gören Seher Çiçek, baygınlık geçirdi. Çiçek'in apartmana girdiği ihbarını alan ekipler, binanın etrafını sararak içeri girdi. Şüphelinin çatı katında intihar edebileceği bilgisi polisi hareketlendirdi. Haber merkezi, şüphelinin peşinden koşan ekipleri, "Öncelikli olarak can güvenliğinizi alın" diyerek uyardı. Şahıs binada yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

BAĞ EVİNDE YAKALANDI

Olay yeri dedektifleri, cinayetin işlendiği yerde ve elektrikçiye ait olduğu belirlenen otomobilde parmak izi incelemesi yaptı. Bölgeye gelen takviye ekiplerle birlikte cinayetin işlendiği ve zanlının kaçabileceği yerler kontrol altına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, cezaevi firarisi olan zanlıyı bir bağ evinde yakaladı. Olayda kullanılan silah ve şahsın cep telefonuna da el konulurken, zanlı Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı. Üzerinden sahte ehliyet ve kimlik çıkan zanlının, 15 gün önce Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde bir cinayet olayına karıştığı iddiasıyla polis tarafından arandığı belirtildi.

Bu arada öldürülen Ahmet Girgin'in tatilde eşi tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerine ulaşıldı. Kayıtlarda, Ahmet Girgin'in denizde gülücükler saçarak yüzmenin tadını çıkardığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler