'Halep'te Türk general yakalandı'

 İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Suriye'nin Halep kentinde Suriyeli muhalif askerlere komuta eden bir generalin yakalandığını öne sürdü. Ajans, Türk generalin yakalandığına ilişkinin duyurunun Suriye ordusu tarafından yapıldığını öne sürdü. Haberde

'Halep'te Türk general yakalandı'

 

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Suriye'nin Halep kentinde Suriyeli muhalif askerlere komuta eden bir generalin yakalandığını öne sürdü. Ajans, Türk generalin yakalandığına ilişkinin duyurunun Suriye ordusu tarafından yapıldığını öne sürdü. Haberde Türk çatışma sırasında yakalanan Türk generalin, sorgulanmak üzere Halep'ten başkent Şam'a götürüldüğü belirtildi.

 

Yakalandığı iddia edilen Türk generalin kimliğiyle ilgili bir açıklamaya yer verilmeyen haberin devamında daha önce de 40 Türk askerin Suriye'de yakalandığına ilişkin iddialara yer verildi. Söz konusu iddia Türk basınında da yer bulmuş ancak Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.

 

'TERÖRİSTLER DESTEKLENİYOR' İDDİASI

Fars haber ajansının haberinde 'Türkiye, ABD, Suudi Arabistan ve Katar'la birlikte Suriye'deki terörist ve isyancı grupları destekliyor' ifadesine de yer verildi. Türk dışişlerinden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı

 

Bugün İran Mecli Başkanı Ali Laricani de, isim vermeden bazı bölge ülkelerinin Suriye'deki muhaliflere askeri destek verdiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler