Hakkari'de çatışma 8 şehit

  Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TI

Hakkari'de çatışma 8 şehit

 

 Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.


ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyünde konuşlu bulunan askeri karakola, gece saatlerinde terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

 

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre  6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu. Çatışmada 11 terörist de öldürüldü.

Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

 

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.

 

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Bu arada, saldırının olduğu saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eş zamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler