Günay'dan Hz. Muhammed açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve karikatürlere ilişkin, ''Bu film ve karikatür çabalarını, gerçekten bir akıl tutulması olarak ve sadece İslam dinine karşıtlık değil, insanlığa bir karşıtlık olarak gördüğümü be

Günay'dan Hz. Muhammed açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve karikatürlere ilişkin, ''Bu film ve karikatür çabalarını, gerçekten bir akıl tutulması olarak ve sadece İslam dinine karşıtlık değil, insanlığa bir karşıtlık olarak gördüğümü belirtmek isterim'' dedi.

'Alman Noel Baba'' olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe'yi makamında kabul eden Günay, Liebe'nin, Noel Baba imajını ayakta tutmak için çaba gösterdiğini ve Noel Baba'nın Antalyalı olduğunu her fırsatta tekrarladığını belirtti.
 
Noel Baba'nın dünyada çeşitli inançlar tarafından kutsanmış bir din ve bilim insanı olarak bilindiğini ifade eden Günay, ''Bugün dünyada, Noel Baba'nın kıyafeti ve görünüşü biraz Batılı kültürün üretmiş olduğu bir simgedir. Erken Hristiyanlık döneminde Akdeniz'de Patara'da doğmuş ve Demre'de yaşamış, günlük hayatın içinde de var olan bir kişinin dünyanın bugün bildiği gibi böyle kalın kışlık ve törensel giysiler içinde gezip dolaşan birisi olması tarihen mümkün değildir'' diye konuştu.
 
Bilimsel verilere göre Noel Baba'nın Akdenizli olması nedeniyle daha yazlık ve günlük kıyafetler içinde olması gerektiğine vurgu yapan Günay, Liebe'ye, Noel Baba'nın Demreli olduğunu hatırlatma konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Liebe de Noel Baba'nın dünyanın her ülkesinde farklı şekilde bilindiğine dikkati çekerek, birçok ülkenin kendisini bu kıyafetiyle kabul ettiğini söyledi.
 
Türkiye'nin Hristiyan inancına ve Noel Baba'ya tanıdığı hoşgörünün inanılmaz olduğunu belirten Liebe, ''Bir daha ki gelişimde sizin isteğinize uygun Akdenizli bir Noel Baba gibi giyineceğim'' dedi.
 
-''Hz. İsa'nın annesine anne deriz, Meryem Anne deriz''-
Hristiyan dünyasının bir temsilcisi olarak Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve karikatürleri kınadığını da belirten Liebe, ''Kendisini nasıl bu şekilde yok etmeye çalıştıklarını da anlamakta zorluk çekiyorum ve özür diliyorum'' diye konuştu.
 
Liebe'nin sözlerinin üzerine Günay da dinlerin barış ve kardeşlik getirdiğine inandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
 
''Dinlerin sonuçta amacı insanlığı birbiriyle çatıştırmak değil birbiriyle barıştırmaktır.
 
O yüzden son zamanlardaki bu film ve karikatür çabalarını gerçekten bir akıl tutulması olarak ve sadece İslam dinine karşıtlık değil, insanlığa bir karşıtlık olarak gördüğümü belirtmek isterim. Camilerimize saygılı olduğumuz gibi Türkiye'deki eski kilise ya da sinagog gibi tarihi ve dinsel merkezlere de gereken ilgiyi, saygıyı ve koruma gayretlerimizi aynı şekilde seferber ediyoruz.
 
Ayrıca bizim inandığımız kutsal kitaba göre, İslamiyet dünyaya müjdelenmeden önce bütün bu azizler insanlığın iyiliği için çalıştıklarından bizim açımızdan da kutsaldırlar. Bizim kitabımız Meryem Ana'yı da kutsal sayar, insanlığa iyi şeyler getirmeye çalışan bütün öteki dinlerin temsilcilerini de kutsal sayar.
 
Bugün dünyada belki öteki din mensuplarından farkımız şudur ki; onlar bizim peygamberimize saygısızlık etmeyi kendileri için bir hak görürler ama biz Hristiyan dininin büyük Peygamberi Hz. İsa'nın annesine anne deriz, Meryem Anne deriz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem