Grup Yorum: 'Esad'ı destekliyoruz'

 AYNI DESTEĞİ CHP DE VERMİŞTİ!Türkiye’nin en protest müzik grubu Grup Yorum, bu kez muhalif olacağım derken saçmaladı! Grup Yorum üyesi İnan Altın, Suriye diktatörü Esad'ı desteklediklerini açıklayarak geçmişteki 'özgürlükçü'  söylemleriyle çelişti. “SURİ

Grup Yorum: 'Esad'ı destekliyoruz'

 

AYNI DESTEĞİ CHP DE VERMİŞTİ!

Türkiye’nin en protest müzik grubu Grup Yorum, bu kez muhalif olacağım derken saçmaladı!

 

Grup Yorum üyesi İnan Altın, Suriye diktatörü Esad'ı desteklediklerini açıklayarak geçmişteki 'özgürlükçü'  söylemleriyle çelişti.

 

“SURİYE’DEKİ  MUHALİF HAREKETİ CIA ÖRGÜTLEDİ”

- Beşar Esad’ı desteklediğinizi açıklamıştınız. Nasıl karşılandı?

 

Bizim meselemiz Beşar Esad’ı desteklemek ya da desteklememek değil. Hemen yanı başımızda bir komşu ülke var, Suriye. Bu ülkeye gözünü dikmiş olan çok büyük bir güç var. Başta ABD olmak üzere, bütün Avrupa ülkeleri... Ortadoğu’nun altını üstüne getirmiş, bütün zenginliklerini yağmalayan ülkeler bunlar. Irak’ı Saddam belasından kurtaracağız dediler ama gördük ne hale getirdiklerini… Amaçlarının oradaki petrol kaynaklarını ele geçirmek olduğu çok belliydi.

 

Benzer şeyler Suriye’de yaşanmaya başladı. Suriye, kendi ayakları üzerinde duran bir ülkeydi. Gerek milliyetler gerekse mezhepler anlamında halkların kardeşçe yaşadıkları bir ülkeydi.

 

Son dönemde bazı olaylar olmaya başladı. Sonra bunları ABD’nin yoğun biçimde desteklediği, muhalif güçlerin CIA tarafından örgütlendiği ortaya çıktı. Muhaliflere ülkemiz üzerinden silah desteği sağlandığı ortaya çıktı. Onların aslında bir halk hareketi değil, farklı ülkelerde yetiştirilip Suriye’ye dönen çeteler olduğu ortaya çıktı.

 

Şu an Suriye’deki muhalif hareket halkı hiçbir şekilde temsil etmiyor. Halkın bir kısmı bu süreçte manipüle edilmiş olabilir ama asıl olay Amerika’nın yarattığı kaostur.

 

“SURİYE’DEKİ İKTİDARI DESTEKLİYORUZ”

 

- Yani Esad’ın halkına zulmeden bir lider olduğu fikrine katılmıyor musunuz?

 

Zulüm yoksullaştırmaktır. Hakları elinden almaktır. Suriye’deki yaşama geçen seneye kadar baktığımızda, eğitim bedava, sağlık bedava, ulaşım bedavaydı. İnsanlar belli bir refah düzeyinde yaşıyorlardı. Kendi zenginliklerini kullanabilen bir ülke olduğundan yoksulluk yoktu.

 

Alevi mezhebi yönetiyordu deniyor. İktidardaki yönetime baktığımızda  bakanlar kurulunun büyük çoğunluğu Sünni. Bir mezhebin diğerini ezmesi gibi bir durum da yok ortada.

 

Biz oradaki emperyalist gücün karşısındayız. Suriye emperyalist güçleri alt ettikten sonra kendi içindeki problemleri mutlaka çözmelidir, ama kimsenin o sorunları bahane ederek gidip orayı yağmalamasına aracı olmayız.

 

Irak’ta yaptığımız gibi, Filistin’de yaptığımız gibi, burada da karşısında olacağız. Bu Suriye’deki iktidarı emperyalizme karşı desteklemekse, evet destekliyoruz.

 

Biz anti-emperyalistiz. Biz saldırganlığa karşıyız. Biz ülkemizin buna alet edilmesine karşıyız.

 

- Siz Grup Yorum olarak her konserinizde umuttan söz ediyorsunuz. Sosyalizmle ilgili umudunuz hala canlı mı?

 

Tüm umutlarımızın kaynağı sosyalizm zaten… Yoksulluk ülkemizin en büyük sorunu, ama bu yoksullaşma sonsuza kadar sürmez. İnsanlar bunu fark ediyor yavaş yavaş…

 

“KONSERLERİMİZ DEVRİMLERE YOL AÇSIN DEMİYORUZ”

- Umutlu musunuz derken biraz da solun parçalanmış ve zayıflamış görüntüsünü kastediyorum aslında…

 

İnsanlar kendilerinin tek başına zannediyorlar. Biz onları bir araya toplayıp umudun şarkılarını söylediğimizde, kendileri gibi yüz binlerin milyonların olduğunu fark ediyorlar. Konserlerimiz devrimlere yol açsın demiyoruz ama insanlara kitleselliğin gücünü göstersin, bir araya gelince bu sorunları çözebileceklerini göstersin istiyoruz. Bu konuda sonsuz bir umudumuz var.

 

- Bu akşamki konserde dinleyicileri neler bekliyor?

 

Bu önceki konserlerimize kıyasla daha küçük bir alanda yapılsa da bizim için özel bir anlamı var. AKP’nin zulmü bugün aydın ve sanatçılar üzerinde de hüküm sürüyor. Söylediği en ufak bir söz yüzünden hakkında dava açılan, tutuklanan birçok sanatçı var ülkemizde. En son Pınar Sağ hakkında böyle bir dava açıldı. Şevval Sam’ın türbanla ilgili sözleri çarpıtıldı ve hedef gösterildi. Sadece müzisyenler değil… Tiyatrocuların geldikleri durum ortada… İşte biz bu konseri aydınların ve sanatçıların bir dayanışmasını sergileyecekleri bir alan olarak düzenliyoruz. Konuk sanatçılarımız da olacak.

 

- Epeydir albüm çıkarmadınız. Hazırlık var mı?

 

Bu yoğunluk içinde çok aksadı ama en acil gündemimiz albüm hazırlamak. Besteler hazır, düzenleyip kaydetme aşamasındayız. Kıştan önce çıksın istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler