Görülmemiş insaflı hırsızlık

Erzurum'da gündüz saatlerinde girdiği evden 460 gram altın çalan hırsız ya da hırsızlar, çaldıkları altınların yarısını aynı gün girdikleri evin kapısının önündeki ayakkabıların içine bırakarak kayıplara karıştı.460 GRAM ALTIN GİTTİMerkez Palandöken ilçes

Görülmemiş insaflı hırsızlık

Erzurum'da gündüz saatlerinde girdiği evden 460 gram altın çalan hırsız ya da hırsızlar, çaldıkları altınların yarısını aynı gün girdikleri evin kapısının önündeki ayakkabıların içine bırakarak kayıplara karıştı.

460 GRAM ALTIN GİTTİ

Merkez Palandöken ilçesi Kazım Yurdalan Mahallesi'ndeki Tekin Evler'de oturan Asiye Bostancı'nın evine hırsız girdi. Çelik kapıyı açarak içeri giren hırsız mutfaktaki çekyatın altında kese içerisindeki bilezik, kolye ve cumhuriyet altınlarından oluşan 460 gram ziynet eşyasını çaldı. Bostancı, eve döndüğünde kapının açık ve eşyaların yerlerde olduğunu gördü. Şikayet üzerine eve gelen olay yeri inceleme ve hırsızlık büro ekipleri parmak izi ve delil aradı.

YARISINI AYAKKABI İÇİNDE İADE ETTİLER

Hırsızlık olayının ardından geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Asiye Bostancı'nın görümcesi Dilek Bostancı, hırsızlık vakasının gerçekleştiği eve geldi. Ayakkabılarını evin dışında çıkarıp içeri giren Dilek Bostancı, ziyaret sonrasında ayakkabıları giymek istedi. Bostancı sağ ayağına giymek istediği esnada botunun içinde bir şey olduğunu fark etti. Ayakkabıyı eline alıp içindeki nesneyi çıkartmak istediği esnada, ayakkabının içerisinden iki kese çıktı. Bu sırada görümcesini yolcu etmek isteyen Asiye Bostancı, söz konusu keselerin çalınan ve içinde altın bulunan keseler olduğunu fark etti. Sevinçle keseleri açan Bostancı, çalınan altınlarının yarısının alınmış olduğunu diğer yarısının ise bırakıldığını görünce buruk bir sevinç yaşadı.

"NE OLUR HEPSİNİ GETİR"

Gelinlik çağdaki iki kızı ve akşamları üniversitede okuyup, gündüzleri taksicilik yapan bir oğlunun bulunduğunu belirten Asiye Bostancı, çalınan altınlarının yarısını iade eden hırsızdan, aynı şekilde diğer altınlarını iade etmesini istedi.

"OĞLUMUN KIZLARIMIN HAYALİNİ ÇALDI"

Hırsızdan davacı olmayacağını dile getiren Bostancı, "Dul bir kadınım. 12 yılda eşimin maaşından biriktirdiğim kuruşlarla oğlum ve kızlarım için altın biriktirdim. Oğlum taksicilik yapıyor. Başkasına heveslenmesin ona araba alayım diyordum. Hırsız, oğlumun ve kızlarımın hayalini çaldı. Hırsız altınların yarısını iade etmiş, diğer yarısını da yine aynı şekilde ayakkabının içerisine bıraksın ya da iade etsin. Kendisinden davacı olmayacağım." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem