Göçmen kaçakçılığı mafyasına ağır darbe

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 104 mülteci ile 9 insan kaçakçısı yakalandı. Şüphelilerden birinin insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve Interpol tarafından da arandığı öğrenildi.Edinil

Göçmen kaçakçılığı mafyasına ağır darbe

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 104 mülteci ile 9 insan kaçakçısı yakalandı. Şüphelilerden birinin insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve Interpol tarafından da arandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Marmaris ve Bodrum ilçelerinde Yunan adalarına çok sayıda mültecinin kaçak yollara eş zamanlı götürüleceği bilgisine ulaşarak operasyon için düğmeye bastı. iki ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çoğunluğu Suriyeli 104 mülteci ve bunları kaçak yollarla Yunan adalarına geçirmeye çalıştığı iddia edilen 4'ü yabancı 5'i Türk vatandaşı 9 şüpheli yakalandı. Mülteci sevkiyatında kullanıldığı tespit edilen 7 tekne ele geçirildi.

Kaçmayı başaran 1 Türk organizatör ise Yunanistan polisi tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne getirilen 9 insan kaçakçısı ifadelerinin ve hastanedeki muayenelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartıldı.

Şüpheliler arasındaki Gürcistan asıllı Yunanistan vatandaşı 36 yaşındaki Victor Gkantev'in insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve interpol tarafından da arandığı öğrenildi. Gkantev'in, daha önce Yunanistan'da 25 yıla mahkum edildiği ancak tüm aramalara rağmen bulunamadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem