Genelkurmay resmen açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, dün akşam saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çal

Genelkurmay resmen açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, dün akşam saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi.

Patlama sonucunda, 25 askeri personelin şehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

Asker yakınlarının bekleyişi sürüyor

Askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından asker yakınlarının Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası çevresindeki endişeli bekleyişi sürüyor.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bekleyen aileler için iki çadır kuruyor, Kızılay da asker yakınlarına kumanya ve su dağıtıyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar ve sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

CHP heyeti yaralıları ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve bazı milletvekillerinden oluşan heyet, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yetkililerden bilgi aldı, hastanedeki yaralı askerleri ziyaret etti.

Cenazeler pazar gününe kadar ailelere teslim edilecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili, ''Şehitlerimizin cenazeleri bir aksilik olmazsa pazar gününe kadar ailelerine teslim edilecek'' dedi.

Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili hem askeri hem de sivil savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini belirten Yılmaz, ''Netice alındıktan sonra olayın neden kaynaklandığı, hata, ihmal, kusur var mı, bunların hepsi milletimize açıklanacak'' diye konuştu.

Yılmaz, bir başka soru üzerine de şehit ailelerinden Afyonkarahisar'da DNA örneği alınacağını, Ankara'da gerekli incelemenin yapılarak bir sonuca bağlanacağını bildirdi.

Bakan Yılmaz, şehitler için Afyonkarahisar'da tören düzenlenmeyeceğini de ifade etti.

Cenazeler yarın Ankara Adli Tıp Kurumu'na teslim edilecek

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yatan yaralı askerleri ziyaret eden Yılmaz, cenazelerin Ankara'ya gönderilip gönderilmediğinin sorulması üzerine ise ''Şu an hiçbir cenaze adli tıp kurumuna gönderilmedi. Cenazeler yarın Ankara Adli Tıp Kurumu'na teslim edilecek'' dedi.

Yakındaki köylüler yaşadıklarını anlattı

Askeri bölgenin yanındaki köydeki vatandaşlar, patlamanın etkisini şiddetli şekilde hissetti.

Mustafa Gök adlı vatandaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın ardından Ataköy Datlar mevkisindeki tarlasına şarapnel düştüğünü bildirdi.

İsa Özyürük de, camide yatsı namazını kılarken şiddetli patlamanın olduğunu anlatarak, ''Eve gittiğimde camlar kırılmış, çocuklar korkmuştu'' dedi.

İsmail Sarı da ''O sesi tarif etmek imkansız. Askeriyeye füze ya da atom bombası geldi, öyle düşündük. Köy karardı. Barut kokusu.. Evimizin camları kırıldı'' diye konuştu.

Muzaffer Tan ise ''Deprem oluyor gibi sarsıldık. Evlerin çatılarında taş, demirler, bombalar var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem